Aktualno
StoryEditor

Seksualni napad: ‘Robin‘ tvrdi da je treća žrtva Polanskog

16. Kolovoz 2017.

Nižu se optužbe za seksualne napade na račun redatelja Romana Polanskog. Još je jedna žena istupila i optužila ga za seksualni napad, koji se dogodio ‘70-ih godina.

Žena, čiji je identitet poznat tužiteljstvu SAD-a, tvrdi da ju je Polanski napao 1973., kada je imala samo 16 godina. "Robin", kako joj glasi pseudonim, a koju zastupa odvjetnica Gloria Allred, Polanskog ne može tužiti jer je u njezinom slučaju nastupila zastara.

>>>VIDEO: Get Out najprofitabilniji film 2017.

Inače, Polanski je pobjegao iz SAD-a 1978. zbog optužbi da je silovao 13-godišnjakinju. Njegova žrtva, Samantha Geimer, zamolila je sud u Los Angelesu da konačno zatvori taj slučaj jer mu je ona oprostila i želi nastaviti sa svojim životom.

Robin, nova žrtva koja se pojavila, iako nema osnovu za tužbu, može biti svjedokinjom u otvorenom predmetu koji Geimer i država Kalifornija, još uvijek vode protiv Polanskog.

>>>VIDEO: Vlažnost – hrabar film talentiranog autora

Robin je medijima preko odvjetnice rekla kako je bijesna što će propasti slučaj protiv Polanskog i kako bi trebao biti kažnjen za ono što je učinio njoj i Geimer.

-Dan nakon što me je napao, priznala sam jednom prijatelju što mi je napravio gospodin Polanski. Razlog zašto nikada nisam reagirala bio je strah od reakcije mojeg oca, koji bi mogao učiniti Polanskom nešto zbog čega bi završio u zatvoru do kraja svojeg života, rekla je.

>>>VIDEO: Film Alien Savez potpuni je promašaj

Polanski je 1977. priznao nezakoniti seks s maloljetnicom, ali je pobjegao iz SAD-a, jer se uplašio kako će nagodba koju je postigao priznanjem, propasti.

Polanski je od tada do danas bjegunac. Ima državljanstva Poljske i Francuske.

>>>Tarantino snima film o Charlesu Mansonu

Osim Robin i Geimer, britanska glumica Charlotte Lewis također optužuje Polanskog da ju je napao 1983-će, u Parizu, kada je imala samo 16 godina. Zastupa ju ista odvjetnica, Gloria Allred.

02. svibanj 2024 06:05