Aktualno
StoryEditor

Sinergija zdravstvene skrbi za sve generacije: Prva hrvatska privatna poliklinika za djecu Sabol postaje dio Futura Medical Groupa

04. Siječanj 2024.
Tim poliklinike
Kao jedan od pionira privatne zdravstvene pedijatrijske skrbi i primjene umjetne inteligencije u ranom otkrivanju bolesti, Poliklinika Sabol postaje dio brzorastuće grupacije s 50 vrhunskih zdravstvenih stručnjaka čije usluge koristi više od 100 tisuća pacijenata

U 2024., jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji, Futura Medical Group, ulazi bogatija za akviziciju Poliklinike za dječje bolesti Sabol. Riječ je o hrvatskoj pedijatrijskoj poliklinici s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, koja već više od 30 godina djeluje iz Zagreba, okupljajući niz domaćih stručnjaka s 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi. Ovom novom akvizicijom, Futura Medical Group (FMG) postaje zdravstvena grupacija s preko 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji, zaslužnih za zdravstvenu skrb više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

Direktor Ognjen Bagatin ističe kako je misija FMG-a pružiti nadstandardnu zdravstvenu skrb korisnicima, zbog čega u grupaciji okupljaju vodeće institucije i zdravstvene stručnjake s dokazanim rezultatima.

- Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima, ali i ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je upravo Polikliniku Sabol prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, a raduje nas što su osnivači -  primarijus dr. sc. Zlatko Sabol i mr. sc. Ljiljana Kipke-Sabol, upravo nas prepoznali kao suputnika s kojim će njihova poliklinika dalje rasti. Naša prva poliklinika Sinteza i dosad je bila prepoznata kao vodeća otorinolaringološka i dermatološka poliklinika za brojne dječje problematike i zahvate – poput tonzilektomije (operacije krajnika), adenotomije, tretiranja problema sa sluhom, upale grla, logopedije, dermatoloških pregleda i brojnih ostalih usluga. A ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike - poručio je Ognjen Bagatin.

Poliklinika za dječje bolesti Sabol pruža zdravstvene usluge iz čak 14 pedijatrijskih disciplina, a među 26 djelatnika i suradnika je i vrhunski tim stručnjaka specijaliziranih za pedijatrijsku neurologiju. Upravo su stručnjaci iz Poliklinike Sabol zaslužni za znanstveno-istraživački projekt SENDD (System for Early Neurological Deviation Detection), čiji su tvorci i voditelji ravnatelj poliklinike dr. sc. Goran Krakar, dr. med., specijalist pedijatar i neuropedijatar, i s informatičke strane Tomislav Strgar iz TIS Grupe. Riječ je o sustavu koji putem umjetne inteligencije, na temelju video snimki vrpoljenja djeteta, pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta.

image

Osnivači i bivši vlasnici Poliklinike Sabol

foto

Osnivač Poliklinike Sabol i jedan od vodećih neuropedijatara u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Zlatko Sabol, podsjeća kako je Poliklinika Sabol jedan od pionira privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, pogotovo kad je riječ o pedijatriji.

- Izuzetno sam ponosan što smo u Futura Medical Groupu našli partnera koji razmišlja jednako progresivno kao mi. Svojom odlukom napuštanja sigurnog posla na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb i odustajanja od znanstvene karijere prije 30 godina pokazao sam spremnost na rizik, ali i vjeru u uspjeh stvaranja novog modela pedijatrijske prakse, na obostrano zadovoljstvo naših malih bolesnika, njihovih roditelja i medicinskih djelatnika. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, koja je danas prihvaćena kao izvrsna te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor -  ističe prim. dr. sc. Zlatko Sabol, dr. med.

Primarijus Sabol ostaje prisutan kao član Poliklinike, dok dr.sc. Goran Krakar, dr. med, ostaje na mjestu ravnatelja. Futura Medical Group, u stopostotnom vlasništvu Futura Partners, vođena je ekspertizom Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, pokretačima izuzetnog rasta i uspjeha zagrebačke Poliklinike Bagatin, a koji sada stoje i iza Poliklinike Sinteza.

- Vizija naše grupacije, koja teži postati jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji i najbolje mjesto za rad u zdravstvu, ogleda se u cilju uspostavljanja jedinstvene zdravstvene platforme. Ta platforma nam omogućuje optimizaciju resursa kroz centralizirano vođenje pojedinih odjela (ljudski potencijali, informacijski sustav, marketinške aktivnosti, pravna podrška, nabava i administracija), a time i fokus na kontinuirano unaprjeđenje usluge za naše pacijente. Kroz sinergiju poliklinika različitih grana medicine unutar naše grupacije, našim djelatnicima omogućit ćemo kvalitetniju razmjenu znanja i najboljih praksi te pružanje sveobuhvatnije zdravstvene usluge za naše pacijente iz Hrvatske i cijele regije - ističe Bojan Pintarić, direktor Futura Medical Groupa.

image

Goran Krakar

foto

Futura Partners projekt je skupine uspješnih poduzetnika i poslovnih ljudi spremnih u male i srednje hrvatske tvrtke s velikim potencijalom rasta ulagati tzv. pametni novac, tj. financijska sredstva, znanje i iskustvo. Uz Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, njihov kolektiv čine Luka Abrus Fijačko, Alan Sumina iz ICT sektora, Berislav Horvat, Krešimir Šikić i Filip Jelić iz bankarstva, financija i revizije, odvjetnici Josip Konjevod i Zlatko Knezović te serijski poduzetnik Saša Cvetojević.

22. travanj 2024 16:10