Aktualno
StoryEditor

Srpski Delta Holding izašao na međunarodna tržišta i ostvario odlične financijske rezultate

05. Rujan 2017.

Izlazak na međunarodno tržište najznačajniji je poslovni poduhvat u ovoj godini Delta Holdinga, jednog od najvećih holding društva u Srbiji, pod kojim posluju Delta Agrar, Delta Food Processing Delta DMD i DTS i Delta Real Estate.

Tako će se krajem mjeseca svečano otvoriti hotel InterContinental u Ljubljani, u čiju je izgradnju uloženo 50 milijuna eura. Započeta je  i gradnja trgovačkog centra Delta Planet u Banjaluci (investicija vrijedna 70 milijuna eura), te je kupljen trgovački centar u Varni na Crnom moru, koji će nakon završnih radova primiti prve kupce na proljeće 2018. godine. Vrijednost ovog projekta je 120 milijuna eura.

U prvih šest mjeseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosio je 243 milijuna eura, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prošle godine. Najveći udio u prihodu, više od 50%, ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. Delta je od početka godine u budžet Republike Srbije uplatila 49,8 milijuna eura poreza.

>>>Jankov: Srpskim tvrtkama lakše je poslovati s Europom nego s Rusima

Kako bi uspješno realizirao sve započete i planirane projekte, Delta Holding je ove godine raspisao natječaj za šestu generaciju mladih lidera. Ovaj program je inovativni projekt namijenjen zapošljavanju i edukaciji mladih i talentiranih ljudi sa tek završenim fakultetom. Od skoro 2000 kandidata, izabrano je 45 mladih koji će uskoro svoju karijeru započeti u Delti.

>>>Srpski brend namještaja otvorio salon u Zagrebu

Osim odličnih financijskih rezultata, kompanija se ponosi i nacionalnom nagradom za društvenu odgovornost, koju potvrđuje i podatak da je u prvoj polovini 2017. uložila 337.000 eura u razvoj društvene zajednice. Delta želi dalje razvijati biznis u sektoru nekretnina u Srbiji, zemljama regije i Europske unije. Što se Beograda tiče, u planu je izgradnja trgovačkog centra Delta Planet, nove poslovne zgrade Delta Holdinga i hotela InterContinental, čim se za to dobiju potrebne dozvole.

07. svibanj 2024 15:23