Aktualno
StoryEditor

Svi zračni putevi vode u Rim

24. Lipanj 2017.

Dubrovačka bura razotkrila je svu golotinju hrvatskoga zrakoplovstva. Jedan Airbus trebao se vratiti zbog bure iz Dubrovnika u Zagreb. U medije je puštena priča da su u noći s petka na subotu Francuzi s ‘Tuđmana’ već zatvorili nedavno otvorenu zračnu luku. Pa je let produžen od Dubrovnika do Rima. Javio se odmah ministar prometa podsjetivši da koncesionar mora držati ‘Tuđmana’ otvorenim 24 sata na dan od 26. ožujka do 29. listopada.

>>>Ministarstvo prometa: Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena od 0 o 24

A onda preokret: Francuzi u ponedjeljak tvrde da je ‘Tuđman’ sve vrijeme bio otvoren i spreman za prihvat zrakoplova, da su dobili upit od Croatia Airlinesa o povratku Airbusa u Zagreb i da su na njega odgovorili potvrdno te da ne znaju zašto je zrakoplovna kompanija preusmjerila let u Rim. Iste večeri, nakon sastanka koncesionara i avioprijevoznika, objavljeno je da je postojeća procedura protumačena dvosmisleno, što je završilo neadekvatnom komunikacijom dežurnog operativnog osoblja. Pa će Francuzi dopuniti proceduru…

Tko je kriv? Nitko. Tko će nadoknaditi vrijeme i gnjavažu putnicima? Tko će platiti izlet u Rim? Vlasnici Croatia Airlinesa − hrvatski porezni obveznici.

26. travanj 2024 16:08