Aktualno
StoryEditor

Talijanska policija dobila novi Lamborghini Huracan

31. Ožujak 2017.

Prometna policija Rima u četvrtak je preuzela ključeve najnovijeg Lamborghini Huracana, koji je zamijenio kultni talijanski superautomobil Gallardo, prenosi DW.

Vanjština automobila je lakirana bojama policije, krajnja brzina 300 kilometara na sat, a uobičajena cijena takvih luksuznih modela kreće se između 220 i 300 tisuća eura.

Laborghini je prvi Huracan donirao policiji 2015.

Ovo nije prvi put da Lamborghini surađuje s talijanskom policijom, 2008. godine su im donirali dva Gallarda, no jedan od njih je nakon godinu dana uništen u sudaru.

>>>VIDEO/FOTO: Lamborghinijev Huracán srušio rekord Porsche 918 Spidera na stazi ‘Zeleni pakao’

Takvi modeli postižu ubrzanje do stotke za 3.2 sekunde, a najčešće se koriste za prijevoz organa za transplantaciju i dostavu zaliha krvi na mjesta nesreće. Osim toga, novi model će talijanskoj policiji služiti kao presretač, ali i za promidžbene aktivnosti.

https://twitter.com/poliziadistato/status/847381111390875650

- Vrlo smo ponosni zbog nastavka suradnje s policijom i mogućnosti da snage reda i zakona približimo ljudima, rekao je izvršni direktor Lamborghinija, Stefano Domenicali prilikom predaje ključeva novog automobila ministru Marcu Minnitiju.

- Prešao je 150 tisuća kilometara otkad je s nama, što samo pokazuje da je zaista kvalitetno napravljen i da je spasio živote prevozeći organe za transplantaciju, riječi su kojima je Minniti opisao model Gallardo koji će mirovinu provesti u Muzeju policijskih automobila u Rimu.

>>>Nakon što na tržište izbaci SUV, Lamborghini udvostručuje proizvodnju vozila

Posebno izrađen model Huracan ima računalni i video sustav, opremu za snimanje, držače za pištolje, policijski radio, defibrilator i rashladni sustav, kao i trepereća svjetla. Osim toga je opremljen specijalnim plavim Pirelli gumama.

26. travanj 2024 01:16