27. prosinac 2018.

Tvrtke i karijere: Danko Končar povukao se iz uprave Apartmana Medena

Danko Končar prošlog je tjedna bio u središtu medijske pozornosti nakon što je nadzorni odbor ULJANIKA odlučio raskinuti ugovor o strateškom partnerstvu s Končarovom KERMAS ENERGIJOM i krenuo u potragu za novim strateškim partnerom. Samo dan ranije u Sudskom je registru objavljeno da se Danko Končar povukao s mjesta direktora tvrtke APARTMANI MEDENA d.d. iz Segeta Donjeg. To je dio strategije, prema kojoj Danko Končar u obiteljskom biznisu u Hrvatskoj sudjeluje kao savjetnik, a operativno ga vodi Dankov sin Nenad Končar, koji ostaje u upravi zajedno s predsjednikom uprave Miodragom Milačićem. Uz njih je u upravu imenovana Petra Jurlina. Inače, prema podacima s Poslovne Hrvatske, Danko Končar ima još 37 aktivnih funkcija u Hrvatskoj kao član uprava i nadzornih odbora, a Nenad Končar 55, odnosno kontroliraju poslovanje 61 tvrtke.

U Sudskom registru napokon su 20. prosinca objavljene promjene u nadzornom odboru tvrtke HUP ZAGREB d.d. od prije pola godine, proizašle ADRISOVOM kupnjom te tvrtke od Anđelka Leke. Hrvoje Patajac predsjednik je NO-a umjesto dosadašnjeg vlasnika, a dosadašnji član Vitomir Palinec postao je zamjenik predsjednika umjesto Patajca.

Ana Buovac nije više suvlasnica tvrtke EFFECTUS d.o.o. iz Zadra. Dvojica direktora, Goran Tudorović i Zvonimir Tudorović sad su jedini vlasnici.

Željko Pilipović nije više član odvjetničkog društva POROBIJA&ŠPOLJARIĆ d.o.o., a njegov poslovni udjel prebačen je na samo društvo. Pilipović nije više ni član uprave, a umjesto njega imenovana je dosadašnja prokuristica Suzama Cesarec Nöthig. U uptavi su kao i dosad predsjednik Marko Porobija i Marko Benčić, a prokura je dodijeljena Romini Štabi.

STEGA TISAK d.o.o. Marka Štritofa preuzeo je tvrtku BISTRONOMIA BAR d.o.o. iz Zagreba od Željka Telinca i tvrtku SLATKI SVIJET d.o.o. iz Velike Mlake od Antuna Ljubeja (i preselio sjedište u Zagreb). SLATKI SVIJET je pak preuzeo tvrtku BAKIN SVIJET d.o.o. iz Zagreba od Dominika Sršića. Direktoricom svih triju preuzetih tvrtki umjesto dosadašnjih vlasnika imenovana je Antonia Kartelo.

Požeška TEKIJA d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju imenovala je Marijana Pilona u nadzorni odbor, koji sad ima sedam članova.

Alina Ružić nova je članica uprave tvrtke K PIVOVARI d.o.o. umjesto Tine Puhalo Grladinović.