Korona i biznis
31. siječanj 2019.

Tvrtke i karijere: Rotacija između uprave i NO-a u Vodoskoku i RS Metalima

Davor Meštrović i Zdravko Rajič zamijenili su čelne funkcije u tvrtki VODOSKOK d.d. iz Zagreba. Meštrović je s čelnog mjesta u Nadzornom odboru prešao na direktorsku poziciju, a Rajič je s direktorske pozicije postao predsjednik NO-a.  Tako su se vratili u odnos kakav su imali prije 27. travnja 2018. Novi član NO-a sad je i Ante Župić umjesto Davora Šimurine. Tri tvrtke iz grupe koja se bavi distribucijom instalacijskih materijala za izgradnju infrastrukturnih objekata – VODOSKOK, HEPLAST-PIPE iz Preloga i FIDENS PRIJEVOZ iz Zagreba u 2017. su ostvarile gotovo 300 milijuna kuna prihoda, a imaju i tvrtke ili predstavništva BiH, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji i na Kosovu.

Dosadašnji član Nadzornog odbora Karlo Deči preuzeo je direktorsku poziciju u tvrtki RS METALI d.d. iz Svete Nedelje, a Vladimir Deči s mjesta direktora preselio je na čelo NO-a. Jadranka Deči s predsjedničke pozicije u NO-u postala je zamjenica predsjednika, a dosadašnja zamjenica Vlatka Deronja sad je članica NO-a.

Andrea Settime nije više u vlasničkoj strukturi tvrtke BEBA STIL d.o.o. iz Zagreba, niti na direktorskoj poziciji, koju je preuzeo dosadašnji prokurist Marco Feruzzi Balbi. Preostalih dvoje suvlasnika su Valerio Marina Pedrini iz Italije i Jelena Stevanović iz Srbije.

Mijo Šimić imenovan je za člana Nadzornog odbora komunalne tvrtke za Pakrac i Lipik KOMUNALAC d.o.o. iz Pakraca nakon ostavke Josipa Ždralovića.

Vinko Čarapović podnio je ostavku na mjesto direktora tvrtke DARKOM VODOOPSKRBA I ODVODNJA d.o.o. iz Daruvara, nakon više od pet godina. Za vršitelja dužnosti na razdoblje od tri mjeseca imenovan je Vladimir Lukačin.

Branislav Bojanić dobio je novi mandat na mjestu direktora tvrtke PULA PARKING d.o.o.

Leo Lačen prestao je biti član uprave tvrtke SCP ADRIATICA d.o.o. iz Zagreba (bivša E-GRUPA) odlukom vlasnika, tvrtke SCP ITALY s.r.l. od 16. siječnja. U upravi tvrtke koja se bavi projektiranjem i opremanjem bazena ostali su predsjednica uprave Sylvia Yvette Monfort, te Lado Lačen, Luigi Bertot i Marc René Raymond Amiot.

Vlasnik tvrtke MIK-ELING d.o.o. iz Zagreba Mijo Kolić prokuru je zamijenio direktorskom pozicijom, na kojoj je još i Biserka Kolić.

Vlasnik tvrtke RIVIJERA OREBIĆ d.o.o. Lee Reuben Anderson prepustio je mjesto predsjednika uprave Thomasu Bernardu Dyeru, uz kojeg je u upravi ostao Slobodan Gluhan.

ENERGIA NATURALIS d.o.o. iz Vukovara ušla je u vlasništvo tvrtke PPD TRANSPORT d.o.o. iz Zagreba umjesto Olivera Krilića i PPD-a. Krilić i Dragan Marčinko ostaju direktori tvrtke za željeznički prijevoz tereta.

Milan Puljiz ostao je jedini vlasnik i direktor tvrtke MONTE VERDE d.o.o. nakon izlaska iz vlasničke strukture Ivice Opšivača, Igora Đurđevića, Matka Dropuljića, te dosadašnjeg člana uprave Nenada Ivanovića. Sjedište tvrtke preselio je iz Pule u Valbandon (Fažana).

Tvrtka SCUDELER d.o.o. iz Slavonskog broda promijenila je naziv u DYNAMOTECH d.o.o. To je posljedica ulaska talijanske tvrtke PLASTITUDE S.R.L. iz Belluna u vlasničku strukturu, uz dosadašnjeg jedinog vlasnika Alessandra Scudellera, koji je kao suvlasnik ostao na poziciji direktora.