Poslovna scena
StoryEditor

ACI u osam mjeseci sa 143 milijuna kuna ukupnih prihoda bilježi lagani rast u odnosu na lani

05. Listopad 2016.

Tvrtka ACI, koja upravlja nacionalnim sustavom 22 marine duž hrvatskog Jadrana, u prvih osam mjeseci ove godine je sa 143 milijuna kuna ukupnih prihoda zabilježila lagani rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavili su iz te tvrtke u srijedu na Zagrebačkoj burzi.  Od ukupnih prihoda ACI-ja (Adriatic Croatia International Club) u osam mjeseci ove godine na poslovne prihode odnosilo se ukupno 135 milijuna kuna, pri čemu iz ACI-ja, kao ni za ukupne prihode, na navode usporedne postotke s prošlom godinom koje će moći objaviti tek s izvješćem za treće tromjesečje i devet mjeseci.

U strukturi poslovnih prihoda ACI-ja, što su prihodi od nautičkih aktivnosti (godišnji, mjesečni i dnevni vez, zakup te ostale usluge nautičarima), najveći udjel od gotovo 65 milijuna kuna u osam mjeseci ove godine imali su prihodi od godišnjeg veza, pri čemu iz ACI-ja iznose i podatak da su zadnjeg dana kolovoza imali ukupno 3.491 registriran ugovor za godišnji vez.

Istodobno navode i da su im prihodi od dnevnog (tranzitnog) veza porasli 9 posto u odnosu na lanjskih osam mjeseci, i to na 43 milijuna kuna, dok su prihodi od mjesečnog veza iznosili 6,3 milijuna kuna, od zakupa i sporednih djelatnosti gotovo 10 milijuna kuna, a od ostalih usluga nautičarima 8,4 milijuna kuna.

Ističu i da je ovo ljeto novo otvorena ACI-jeva 22. marina po redu u Slanom pod nazivom "Veljko Barbieri", koja je s radom počela 3. kolovoza, do kraja kolovoza imala u tranzitu 485 uplovljavanja, dok su za godišnji vez u manje od tih mjesec dana sklopili 42 ugovora.

- U tijeku su pripreme za početak kompletne rekonstrukcije marine u Rovinju, za rekonstrukciju marine u Opatiji izrađeno je idejno rješenje, dok je za marinu Dubrovnik u pripremi proširenje bazena tzv. travel lifta i odabir modela njenog daljnjeg razvoja i proširenja, najavili su iz ACI-ja.

 

26. travanj 2024 14:37