Poslovna scena
StoryEditor

Adrisova Maistra najavila investicije od 1,4 milijarde kuna

13. Siječanj 2015.

Adris Grupa i njena turistička kompanija Maistra najavile su u utorak da u idućem razdoblju planiraju investirati 1,4 milijarde kuna kako bi do 2017. više od 95 posto hotelskih kapaciteta Maistre došlo na razinu usluge četiri i pet zvjezdica.

Napominju da su do sada već uložili gotovo 3 milijarde kuna u svoj turistički portfelj, a sada nastavljaju s opsežnim investicijskim zahvatima s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete turističke usluge i repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment.

Tako će Maistra ove godine investirati više od 150 milijuna kuna, a najznačajnije ulaganje odnosi se na rekonstrukciju hotela Adriatic, najstarijeg rovinjskog hotela, vrijedno 25 milijuna kuna, što bi trebalo biti završeno do lipnja ove godine.

Tu su i nova ulaganja u unapređenje sadržaja kampova, posebice u kamp Polari i Valkanela, a u tijeku su i pripreme za izgradnju hotela Valdaliso te novog hotela Park na postojećoj lokaciji, koji bi za turiste trebali biti spremni 2016. odnosno 2017.

Dosadašnjim su investicijama izgradili luksuzne hotele Monte Mulini i Lone, preuredili turističko naselje Amarin, izgradili wellness centar hotela Eden, uredili šetnice, plaže i uvalu Lone te podigli razinu kvalitete i uveli nove sadržaje u kampove, a budućim će ulaganja potvrditi Maistru kao najambicioznijeg investitora u hrvatskom turizmu, naglašavaju iz Adrisa.

Prošla godina s porastom prihoda unatoč nepovoljnim okolnostima

Iznose i podatak da je Maistra prošle godine ostvarila povećanje prihoda za 8 posto u odnosu na 2013., kao i da je operativna efikasnost društva posljedica racionalnijeg upravljanja troškovima.

Prošle su godine imali gotovo 3 milijuna noćenja, što je, kako kažu, neznatno povećanje u odnosu na godinu prije.

Komentirajući prošlu godinu predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović ističe kako su izrazito nepovoljne vremenske prilike tijekom sezone utjecale na pad potražnje u kampovima za oko 2 posto, uz istodoban porast noćenja u čvrstim objektima za 6 šest posto, pri čemu su rezultati hotela u luksuznom segmentu ponude bili najbolji.

Dodaje i da su porast stope PDV-a i drugih parafiskalnih nameta (komunalna naknada, povećanje doprinosa za zdravstvo, vodne naknade) u prošloj godini dodatno opteretili poslovanje Maistre te će negativno utjecati na poslovni rezultat za gotovo 25 milijuna kuna.

Podsjeća da su u drugom dijelu prošle godine potpisali ugovor s Atlanskom plovidbom kojim je Maistra postala vlasnikom 81,6 posto hotela Hilton Imperial u Dubrovniku, što smatraju i dobrim iskorakom iz Rovinja u prestižnu turističku destinaciju Dubrovnik.

Maistra je hotelijerska kompanija koja je kao dio Adris grupe osnovana u ožujku 2005. sa sjedištem u Rovinju te ove godine obilježava 10 godina rada.

U njenom je portfelju 10 visokokvalitetnih hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova s ukupnim kapacitetom za gotovo 34.000 gostiju, što omogućuje ostvarenje rezultata koji čine 5 posto turističkih ostvarenja Hrvatske i više od 15 posto turističkih ostvarenja Istre.

26. travanj 2024 09:54