Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor najavio 50 milijuna kuna godišnjih ulaganja u PIK Vrbovec

06. Veljača 2014.

Koncern Agrokor najavio je danas kako će nastaviti s investiranjem u PIK Vrbovec, u koji je od 2005. investirao 1,1 milijardu kuna, od čega je zaključno sa 2013. godinom 300 milijuna kuna uloženo u novu tvornicu za proizvodnju trajnih kobasica, pogon za narezivanje i skladište gotovih roba, a predviđen je nastavak ulaganja s novih 50 milijuna kuna godišnje.

Od posebnosti u investicijama ističu Bijelu sobu, gdje je smješten pogon za narezivanje mesnih prerađevina u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi, zahvaljujući čemu se povećala i kvaliteta proizvoda PIK-ovih narezaka.

Pritom napominju kako su naresci najbrže rastuća kategorija u mesnim prerađevinama, a PIK Vrbovec je apsolutni lider na tržištu u ovoj kategoriji, tako da je logična i potreba za investicijom u povećanje kapaciteta.

Primjerice, proizvodnja narezanih trajnih i polutrajnih proizvoda u prošloj godini bila je tri puta veća u usporedbi s 2011., a iz Agrokora navode kako su i u 2013. investirali u povećanje kapaciteta proizvodnje šunki i mortadela.

Povećani kapaciteti proizvodnje omogućuju PIK Vrbovcu sve snažniji proboj na inozemna tržišta - tržište CEFTA-e, kao i Europske unije, gdje PIK nastupa pod brandom Panona. Primjerice, u Mađarskoj je ostvarena uspješna suradnja sa Sparom, u Slovačkoj s Tescom, a od kraja prošle godine počelo se izvoziti i u Sloveniju.

05. svibanj 2024 22:25