Poslovna scena
StoryEditor

Atlanska plovidba bilježi dobit od 17,27 milijuna kuna

04. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Atlantska plovidba obavijestila je Zagrebačku burzu da je na sjednici održanoj 8. svibnja odlučeno da će se redovita Glavna Skupština Društva održati 30. kolovoza u Dubrovniku.

Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu Glavnoj Skupštini da usvoji godišnji obračun za poslovnu 2011. s financijskim izvješćima (temeljnim i konsolidiranim). Utvrđuje se da dobit nakon oporezivanja iznosi 17.273.778,88 kuna, koja se prenosi u slijedeću poslovnu godinu. Nadzorni odbor predlaže LIST d.o.o., iz Splita za revizora u 2012. godini.U obavijesti se ističe da je na redovnoj Glavnoj skupštini Atlantske plovidbe, održanoj 16. kolovoza 2011. donesena odluka kojom se Upravi Društva daje ovlaštenje za stjecanje vlastitih dionica Društva, ali da Uprava Društva nije koristila dato ovlaštenje odnosno nije stjecala vlastite dionice Društva.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj Skupštini da se daje suglasnost Uprave Atlantske plovidbe d.d. za stjecanje vlastitih dionica Društva serije A, nominalne vrijednosti 300 kuna, bez daljnjih posebnih suglasnosti Glavne skupštine i to putem jedne ili više kupovina.Kupovina se može obaviti pod uvjetom da ukupni broj dionica stečenih temeljem ove Odluke, zajedno s vlastitim dionicama koje Društvo već ima, ne smije prijeći 10 posto temeljnog kapitala Društva, ako i da Uprava treba stjecati vlastite dionice u pravilu na organiziranom tržištu vrijednosnih papira i za stjecanje vlastitih dionica platiti cijenu koja ne smije biti veća od iznosa prosječne zaključne cijene dionice Društva na Zagrebačkoj burzi postignute u deset trgovinskih dana koji su prethodili danu kupnje.

Uprava može dionice stjecati i mimo organiziranog tržišta ukoliko su uvjeti kupnje i plaćanja u tom slučaju znatno povoljniji za Društvo. Također prilikom svakog stjecanja Uprava je dužna rasporediti potrebne rezerve za vlastite dionice sukladno odredbama Zakona.

27. travanj 2024 11:24