26. rujan 2013.

Atlantic Grupa otvara novu tvornicu vrijednu 120 milijuna kuna

lider.media
lider.media

Atlantic Grupa je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Nakon potrebnih priprema, početak gradnje tvornice planira se u travnju 2014. godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

Atlantic Grupa svoje proizvode sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower najvećim dijelom proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati), te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice dosad proizvodile ugovorno kod treće strane. U skladu sa strateškim određenjem konsolidacije vlastite proizvodnje s ciljem maksimalnog korištenja unutarnjih sinergija sustava, energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima.

- S velikim zadovoljstvom ulazimo u ovaj projekt, prije svega zbog toga što stvaramo novu vrijednost na najizravniji način – izgradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem, a u konačnici izvozom vlastitih proizvoda visoke kvalitete na svjetsko, primarno europsko tržište. Novi proizvodni pogoni projektirani su u skladu s najvišim standardima prehrambene proizvodnje i predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj našeg segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u regiji JI Europe - rekao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe te je istakao kako su u Novoj Gradišci naišli na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice.

Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nove Gradiške, kazao je kako su iznimno zadovoljni što je Atlantic Grupa odabrala Industrijski park Nova Gradiška kao najkvalitetniju od 93 analizirane poslovne zone.

- To je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potvrda potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i razvoj gospodarstva ovog kraja. U Atlantic Grupi smo dobili vrhunskog i izuzetno korektnog partnera te ćemo učiniti sve, kao i u dosadašnjem tijeku pregovora, da ovo ulaganje bude samo početak jedne dugoročne, uspješne suradnje – kazao je Bigović te dodao kako Atlantic može računati na punu profesionalnu potporu Grada i Industrijskog parka u svim fazama realizacije projekta.

U Atlanticu ističu kako im je s gotovom tvornicom u punom kapacitetu, te ambicioznim planovima razvoja poslovanja, cilj ostvariti poziciju vodećeg proizvođača funkcionalnih pločica u Europi.