Poslovna scena
StoryEditor

AZTN uputio javni poziv o koncentraciji Spara Hrvatska i Dinova-Dione

02. Lipanj 2014.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je javni poziv za dostavljanje pisanih primjedaba i mišljenja o koncentraciji koja će nastati stjecanjem 20 prodajnih mjesta Dinova-Dione na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije od strane Spara Hrvatska.

Koncentracija će imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Stoga Agencija poziva sve poduzetnike koji djeluju na navedenom mjerodavnom tržištu, kao i sve poduzetnike koji djeluju na drugim tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke (uzlazna, silazna, susjedna tržišta), strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača te ostale, za koje se može razumno pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na navedenom mjerodavnom tržištu, na dostavu primjedaba, stavova i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije kao i na moguće značajne učinke te koncentracije na tržišno natjecanje na navedenom tržištu.

Primjedbe, stavovi i mišljenja moraju biti dostavljeni Agenciji najkasnije do 9. lipnja, navodi se u javnom pozivu.

Trgovački lanac Spar Hrvatska izvijestio je prije dva tjedna da preuzima 20 trgovina Dione u Zagrebu.

Spar će, kako su tada naveli u priopćenju, također preuzeti i svih 335 Dioninih djelatnika zaposlenih u tim objektima.

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja sve trgovine će se preurediti u Spar supermarkete.

Spar trenutno u Hrvatskoj ima ukupno 16 Interspar hipermarketa i 11 Spar supermarketa, pa ovim preuzimanjem svoju prodajnu mrežu povećava na ukupno 47 filijala.

Dinova-Diona posluje u sastavu Gavrilović grupe, a ima 12 samoposluga i osam supermarketa na području Grada Zagreba (19 prodajnih mjesta) i Zagrebačke županije (jedno prodajno mjesto u Zaprešiću).

04. svibanj 2024 07:37