Poslovna scena
StoryEditor

Badel 1862 - Interesenti redom odustali zbog Ante Perkovića

13. Rujan 2014.

Prije nekoliko dana javnost je doznala kako je radna skupina u Badelu 1862 odbila ponudu tvrtke Principes promet, iako je to u drugom krugu bio jedini preostali interesent za preuzimanje.

Postavlja se pitanje kako to da je od sedam, većinom vrlo uglednih ponuditelja za Badel 1862 iz prvoga kruga ostala samo tvrtka koja nije mogla dokazati svoju financijsku sposobnost i investicijski potencijal? Zašto su odustali interesenti poput Stock Spirtus Groupa ili Badelovoga kineskog partnera Tadee Holding Groupa i drugih?

Ivo Markotić, generalni direktor Badela 1862, smatra da je za to odgovoran nekadašnji čelnik tvrtke Anto Perković, koji je, kako kaže Markotić u obraćanju zaposlenicima tvrtke ‘svojim štetnim i protupravnim djelovanjem ugrozio postupak javnog nadmetanja. Naime, Perković javno nastupajući u svoje ime ili kao predsjednik Udruge malih dioničara Badel badelovcima višekratno je pozivao ponuditelje na odustajanje od sudjelovanja u nadmetanju, upozoravajući da Republika Hrvatska nije zakoniti vlasnik dionica Društva‘. Markotić kaže da je većina potencijalnih investitora dokumentirano navela Perkovićevo djelovanje kao jedini razlog svog odustajanja. Zbog toga su ‘s obzirom na karakter većinskoga državnog vlasništva i ugrožavanja interesa većinskog dioničara i Društva, o navedenom djelovanju i dokazima upoznate sve nadležne državne institucije.‘

06. svibanj 2024 18:16