Poslovna scena
StoryEditor

Badel 1862 osnovao službu za zaštitu od krivotvorina

27. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Badel 1862 osnovao je posebnu službu za zaštitu robnih marki koja intenzivno surađuje s MUP-om, Carinskom upravom i Državnim inspektoratom na suzbijanju crnog tržišta alkoholnih pića. Kao razlog osnivanja navode zaštitu zdravlja svojih potrošača, ali i vlastitog poslovanja.

U Badelu 1962 naglašavaju važnost akcije MUP-a i Carinske uprave kojom je prekinut lanac organiziranog krivotvorenja najpopularnijih i najprodavanijih brandova.

- U Hrvatskoj se najčešće krivotvore top proizvodi Badela 1862, kao što su Badel Pelinkovac, Badel Prima Brand, Lavov i Vigor vodka. Procjenjujemo da je na tržištu od ukupno prodanih količina čak 5 do 10% krivotvorina, što je više od milijun boca koje se prodaju na tržnicama, po manjim trgovinama i u nekim ugostiteljskim objektima. Stoga apeliramo na sve naše potrošače da proizvode kupuju i konzumiraju na provjerenim mjestima te da nam odmah jave ukoliko posumnjaju u originalnost proizvoda – naviode u badelu 1862.

Ističu i kako osim zdravlja građana ilegalna proizvodnja alkohola ugrožava reputaciju proizvođača koji zbog toga posebno obilježavaju svoje proizvode i stalno uvode nove sustave zaštite.

Uz to, ilegalni proizvođači alkoholnih pića boce opremaju krivotvorenim markicama za označavanje alkoholnih pića, čime od svih hrvatskih građana doslovno kradu iznos posebnog poreza na alkohol i alkoholna pića, iznos PDV-a te ostala davanja. Imajući u vidu da u cijeni proizvoda koji se krivotvore udio davanja državi iznosi gotovo 50 % njihove maloprodajne cijene, jasno je kako je patvorenje vrlo unosan posao. Takvim postupanjem stekla su se i obilježja kaznenih djela utaje poreza ili carine, krivotvorenja znakova za vrijednost, odnosno, krivotvorenje znakova za označavanje robe, mjera i utega, kao izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje.

04. svibanj 2024 09:24