Poslovna scena
StoryEditor

Boris Miloushev novi predsjednik Uprave Heineken Hrvatska

05. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Boris Miloushev, koji trenutačno obnaša ulogu višeg direktora prodaje i distribucije u kompaniji Heineken Rusija, imenovan je novim predsjednikom Uprave Heinekena Hrvatska.

Kako su priopćili iz tvrtke, Miloushev će odgovarati Dimitru Alexievu, glavnom direktoru Heinekenove regije Europa.

Miloushev se kompaniji Heineken pridružio 1999. u Bugarskoj, prelaskom iz Coca-Cole HBC. Karijeru u Heinekenu u Bugarskoj započeo je kao direktor ljudskih resursa nakon čega je prešao na poziciju direktora prodaje. Godine 2008. postao je regionalni direktor prodaje i distribucije za Heinekenovu regiju Istočne i srednje Europe, sa sjedištem u Beču.

U 2011. je počeo obnašati dužnost višeg direktora prodaje i distribucije u Rusiji gdje je značajno pridonio oporavku volumena te uspješno upravljao programom sveobuhvatnog organizacijskog razvoja odjela prodaje, kao i promjenom fokusa tog odjela s volumena na vrijednost.

Kako poručuju iz Heinekena, Miloushev će raditi na daljnjem razvoju kompanije u smjeru ostvarivanja vrhunskih rezultata, odnosno podupirati će nastojanja operativne kompanije da poveća prihode, vrijednosni udio i profitabilnost.

Dosadašnja predsjednica Uprave kompanije Heineken Hrvatska Branka Slaveska prestaje obnašati svoju dužnost jer se odlučila pridružiti svojoj obitelji u Italiji te stoga karijeru nastavlja izvan tvrtke. Pod njenim vodstvom kompanija je ostvarila veći tržišni udio te je nagrađena certifikatom Bronze Award za stalno usavršavanje proizvodnih procesa pivovare u Karlovcu primjenom heinekenovih Total Productive Management alata. Slaveska je pokrenula značajna poboljšanja u strategiji portfelja kompanije, strategiji pristupa tržištu kao i u području razvoja lokalnih talenata. Sve ove inicijative doprinijele su osnaživanju reputacije kompanije u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju tvrtke.

02. svibanj 2024 12:05