Poslovna scena
StoryEditor

Brodosplitov brod prevozit će putnike od Moskve do St.Petersburga

22. Lipanj 2013.

Brodograđevna industrija Split objavila je da je danas s kompanijom Premier Cruises Limited, sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim Otocima, potpisala ugovor o gradnji broda za riječna putovanja.

Brod je namijenjen prijevozu putnika uzduž rijeka Volga i Don, unutarnjih ruskih plovnih puteva, a plovit će na liniji Moskva-St.Petersburg, navodi se u priopćenju Brodosplita.

Brod će biti duljine 105 metara i širine 16 metara, a na svoje će četiri palube, u 82 luksuzno opremljene kabine, moći primiti 160 putnika, o kojima će se brinuti 69 članova posade smještenih u 39 kabina.

Brzinu od 14 čvorova osigurat će mu tri brzohodna dizelska motora ukupne snage 2200 kilovata (kW).

Gradit će se u klasi Ruskog registra za riječne brodove, a isporuka je predviđena u prvoj polovici 2015. godine, navode iz Brodosplita.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave Brodosplita Tomislava Debeljaka kako se Brodosplit ovim poslom nakon 25 godina vraća na prijateljsko rusko tržište.

-Pozitivan trend ugovaranja novih i dobrih ugovora za Brodosplit se nastavlja i donosi dodatne argumente za sigurniju budućnost- rekao je Debeljak.

07. svibanj 2024 21:08