Poslovna scena
StoryEditor

CITROËN otkupljuje stare automobile za reciklažu

13. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Auto kuća CITROËN je u Hrvatskoj predstavila akciju Reciklirajte i profitirajte, otkup dotrajalih vozila svih marki koja neće biti vraćena u prodaju, već će biti reciklirana.

 Time će se utjecati na pomlađivanje poprilično zastarjelog voznog parka u Hrvatskoj (prosječno dvanaest godina), na sigurnost u prometu, a pozitivno će se djelovati i na očuvanje okoliša, obzirom na činjenicu da nova vozila CITROËN imaju iznimno nisku emisiju CO2. U prodajnoj akciji su novi Citroën C-Elysée, C3, C3 Picasso i C4. Akcija traje od 13. siječnja do 15. ožujka 2014. godine.

Tako kupac jednog od navedenih modela marke CITROËN, može toj tvrtki ustupiti na recikliranje i uništavanje svoje staro vozilo za koje će mu CITROËN odobriti popust na novom vozilu u iznosu do 15.000 kuna, ovisno, o kojem se modelu radi. Pritom je navažno koliko je auto star, u kakvom je stanju, je li registriran ili nije, bitno je tek da ga njegov vlasnik posjeduje najmanje tri mjeseca.

Dotrajala vozila će se reciklirati u suradnji s tvrtkom C.I.O.S., specijaliziranoj za zbrinjavanje otpada. CITROËN će dio novca od otkupa starih vozila uložiti u povećanje sigurnosti na hrvatskim prometnicama, tako što će donirati određeni broj reflektirajućih svjetala (mačje oči) prvašićima.

Cilj prodajne akcije CITROËN Reciklirajte i Profitirajte je ukloniti sa hrvatskih cesta određen broj starih vozila koja će biti zamijenjena novima. Otkupljuju se dotrajala vozila svih marki (bez obzira na to o kojem se starom vozilu radi), njegovoj realnoj vrijednosti i stanju, bilo da su registrirana ili ne, za koja kupac novog vozila može dokazati (prometnom dozvolom) da je u njegovom vlasništvu najmanje 3 mjeseca. Vozila se‘„otkupljuju‘ kod svih ovlaštenih distributera novih vozila CITROËN u Hrvatskoj.

Budući da stari i neispravan vozni park predstavlja dodatnu opasnost za sve sudionike u prometu, ovom akcijom CITROËN HRVATSKA potiče sigurnost u prometu, jer je novo i ispravno vozilo ključan čimbenik sigurnosti svih sudionika u prometu; kako vozača, tako i pješaka, istaknula je Gordana Brlek, direktorica CITROËN HRVATSKA, dodavši kako se CITROËN već pozicionirao u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2. 

05. svibanj 2024 00:17