Poslovna scena
StoryEditor

CO predalo ponudu za 25 posto Pozavarovalnice Sava

24. Lipanj 2013.

Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje izvijestio je danas da je predao ponudu za stjecanje dionica slovenskog osiguravajućeg društva Pozavarovalnica Sava u postupku dokapitalizacije.

Namjera Croatia osiguranja je steći 25 posto udjela u temeljnom kapitalu Pozavarovalnice Sava nakon provedenog postupka dokapitalizacije tog osiguranja, navodi se u obavijesti Croatia osiguranja.

Iz tog osiguravajućeg društva izvješćuju da su predali ponudu za stjecanje dionica društva Pozavarovalnica Sava d.d. iz Ljubljane u postupku dokapitalizacije, a prema prospektu za ponudu novih dionica tog društva iz svibnja ove godine.

Croatia osiguranje je dostavilo potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji agentu izdanja, društvu ALTA Invest iz Ljubljane, navodi se u obavijesti.

Prema informacijama s mrežnih stranica Pozavarovalnice Sava, u procesu dokapitalizacije to osiguranje prikuplja 55 milijuna eura dodatnog kapitala izdavanjem 7.857.143 novih dionica po cijeni od 7 eura po dionici.

Dokapitalizacija se provodila u tri kruga i trajala je od 23. svibnja do 21. lipnja ove godine. U prvom su krugu nove dionice bile ponuđene postojećim dioničarima, a u drugom malim ulagačima iz Slovenije, dok su u trećem krugu, koji je završen u petak, 21. lipnja u podne, pravo sudjelovanja imali veliki ulagači iz Slovenije i drugih zemalja članica EU, institucionalni ulagači iz Slovenije, Hrvatske, EU i SAD-a te EBRD, kao ‘pozvani ulagač‘.

U sva tri kruga ukupno 447 ulagatelja upisalo je ukupno 13.289.619 novih dionica ukupne vrijednosti veće od 93 milijuna eura, odnosno broj dionica koje su upisali domaći, odnosno slovenski, i strani ulagatelji veći je za 69 posto od ponuđenog broja novih dionica.

Trenutno je u tijeku postupak dodjele novih dionica ulagačima u trećem krugu dokapitalizacije, a obavijest o dodjeljenim novim dionicama biti će objavljena oko 8. srpnja ove godine.

02. svibanj 2024 18:59