Poslovna scena
StoryEditor

Combis sklopio partnerstvo s Arista Networks

18. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Combis je ostvario partnerstvo s tvrtkom Arista Networks, specijaliziranom za izradu preklopnika za podatkovne centre nove generacije.

Kako stoji u priopćenju, Arista networks se smatra inovatorom i predvodnikom novog tehnološkog vala u segmentu povezivanja u podatkovnim centrima.

Osim klasičnih funkcionalnosti koje su preduvjet za preklopnike u podatkovnom centru, glavna prednost preklopnika tvrtke Arista Networks je inovativna i modularna softverska platforma EOS, čija je podloga Linux operacijski sustav, koji garantira otvorenost, fleksibilnost i laku proširivost novim funkcionalnostima. Ovaj softverski model omogućava nadogradivost preklopnika novim aplikacijama koje inače nisu svojstvene mrežnim preklopnicima, uključujući primjerice, softvere za prikupljanje i analizu mrežnog prometa i slično.

- Kontinuirano pratimo najnovije svjetske tehnološke trendove kako bismo pronašli najbolja tehnološka rješenja za specifične korisničke potrebe. Kada govorimo o mrežama, uz Cloud i automatizaciju, tehnološki trend budućnosti svakako je i SDN (Software Defined Networking), koji predstavlja novu paradigmu u načinu upravljanja podacima; na centraliziran način kroz vanjsku mrežnu kontrolnu jedinicu. Tvrtka Arista Networks je prepoznata u ovom segmentu te smo u prilici korisnicima ponuditi optimalnu uslugu – izjavio je Juraj Markotić, direktor Sektora IP komunikacija iz Combisa.

- Suradnja Combisa i tvrtke Arista Networks već se pokazala uspješnom te je rezultirala prvom implementacijom, pri čemu je korisnik dobio preklopnike koji će mu osigurati visoku propusnost u podatkovnom centru, kako bi se podržala nova virtualizacijska okolina te propusnost prema sustavu za pohranu podataka. Dodatno, napravljena je integracija s virtualizacijskom platformom koja je rezultirala time da korisnik na objedinjen i integriran način može upravljati i virtualnom i fizičkom mrežnom infrastrukturom. Na taj način točno se zna na kojem fizičkom sučelju se nalazi koji virtualni stroj te se na dinamički način primjenjuje mrežna i sigurnosna politika čime je upravljanje mrežnom infrastrukturom znatno pojednostavljeno – izjavio je Pero Gvozdenica, stručnjak za mrežna rješenja iz Combisa.

- Želimo nastaviti razvijati ekspertizu i mrežna rješenja za podatkovne centre, a partnerstvo s tvrtkom Arista Networks još je jedan logičan korak na putu ka snažnijem pozicioniranju Combisa u tom segmentu – zaključio je Markotić.

07. svibanj 2024 15:05