Poslovna scena
StoryEditor

Dalekovod se nada novim poslovima na tržištu Poljske

16. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Dalekovod je izvjestio Zagrebačku burzu kako je u okviru konzorcija s tvrtkom WZRT Sp. dobio nekoliko značajnih ugovora na tržištu Poljske.

Riječ je o ugovorima za modernizaciju dalekovodske mreže (110 kV dalekovoda, transformatorskih stanica, ugradnje OPGW-a), a ukupno su vrijedni 18 milijuna eura. U Dalekovodu napominju da iako se radi o ugovorima manjih vrijednosti, ti su poslovi značajni zbog stvaranja brenda i proboja na vrlo zatvoreno tržište Poljske.

Osim konzorcija sa tvrtkom WZRT Sp. Dalekovod surađuje i s Grupom ZUE SA s kojom zajednički sudjeluje na nekoliko novih natječaja.- Uzimajući u obzir činjenicu da je u Poljskoj najavljen veći ciklus investicija u dalekovodsku mrežu, cilj Dalekovoda, odnosno tvrtke Dalekovod Polska d.d. kao tvrtke kćeri, je proširenje suradnje na tržištu Poljske sa lokalnim partnerima kao potporom te jača prisutnost na velikom tržištu Poljske - stoji u kompanijskoj obavijesti.Dalekovod duži niz godina pokušava otvoriti tržište Poljske. Osnovao je tvrtku Dalekovod Polska d.d. u Varšavi prije osam godina, no u Dalekovodu kažu kako je konkurencija domaćih tvrtki jaka, pa mu je teško izgraditi poziciju na tom tržištu.

05. svibanj 2024 12:18