Poslovna scena
StoryEditor

Dalekovod: svi poslovi koji su u tijeku uredno se nastavljaju

23. Srpanj 2013.

Iz Dalekovoda su danas ponovili kako su neugodno iznenađeni jučerašnjom odlukom suca zagrebačkog Trgovačkog suda da zaustavi sklapanje predstečajne nagodbe radi ocjene ustavnosti zakona po kojem se postupak vodi, ali ističu da se svi poslovi koji su u tijeku uredno nastavljaju.

- Neugodno smo iznenađeni tom odlukom. Nadali smo se da ćemo napokon privesti kraju višemjesečne napore oko zaključenja ovog postupka koji je izuzetno važan za dugoročni opstanak i ozdravljenje kompanije - navode iz Dalekovoda te još jednom naglašavaju da će poduzeti sve pravne korake koji su im na raspolaganju.

- Ne želimo ni na koji način utjecati na neovisnost pravosuđa, ali moramo reći da nam ovakva odluka nikako ne ide u prilog. Osim toga, ovaj slučaj daje negativnu poruku svim tvrtkama u sličnoj situaciji - kažu iz Dalekovoda. Pritom ističu da se ‘svi poslovi koji su u tijeku uredno nastavljaju‘.

- Javljamo se na natječaje na domaćem i međunarodnom tržištu, no zasigurno bi bilo bolje za nas da je predstečajna nagodba privedena kraju. Stvari treba gledati u širem kontekstu. Dioničari na glavnoj skupštini su podržali dokapitalizaciju, vjerovnici su podržali plan koji smo predali u postupku predstečajne nagodbe. Nadamo se da će se situacija riješiti u najkraćem mogućem roku na zadovoljstvo svih strana. Mi ćemo poduzeti korake u zakonskim okvirima - zaključuju iz Dalekovoda.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić jučerašnjim je rješenjem zaustavio sklapanje predstečajne nagodbe nad Dalekovodom te najavio da će u roku od osam dana od Ustavnog suda zatražiti ocjenu ustavnosti nekih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

27. travanj 2024 07:20