Poslovna scena
StoryEditor

Dekra razvila aplikaciju za upravljanje ljudskim resursima

03. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Povodom devete godišnjice poslovanja na hrvatskom tržištu, u zagrebačkom hotelu Antunović tvrtka Dekra je predstavila mobilnu aplikaciju DEKRA HR Assistant kao i partnerstvo s Mercuri Internationalom.

Do partnerstva Dekre i Mercurija je došlo radi uočene potrebe za cjelovitim rješenjima za zapošljavanje. Naime, kako Dekra pruža usluge privremenog zapošljavanja, posredovanja pri zapošljavanju i istraživanju tržišta te javnog mijenja, uočili su potrebu za dodatnim uslugama. Kako bi objedinili usluge potrebne za njihovo poslovanje došlo je do partnerstva ove dvije kompanije.

Predsjednik uprave Dekre, Daniel Divjanović ovom prilikom je podsjetio na poslovne rezultate iz 2011. godine koji pokazuju kako je ostvareno preko 2 milijarde eura prihoda s 28 tisuća internih zaposlenika. U 2011. godini Dekra je zaposlila 2400 novih djelatnika te ostvarila 330 milijuna eura prihoda. -S ponosom najavljujem kako će Dekra u idućim mjesecima otvoriti i svoj ured u Splitu, naglasio je Divjanović.

Izvršni direktor Mercuri International Hrvatske, Sead Altić za partnerstvo s Dekrom kaže kako zajednički prolaze kroz izazove gospodarstva te kako pomažu partnerima postići željene rezultate. -Razvijamo programe kako bi se tržišne promjene što manje osjetile i radimo cjelokupne procese pri zapošljavanju, od praćenja razvoja, preko izrade poslovnih rješenja, pa sve do implementacije i praćenja napretka, naglasio je Altić.

DEKRA HR Assistant je besplatna aplikacija namijenjena području upravljanja ljudskim potencijalima. Aplikacija ima devet modula koji rade detaljne izračune dohotka, radnih sati, produktivnih radnih sati, godišnjih odmora, otkaznog roka, kalendara radnih dana, cestovnih udaljenosti, ugovora o radu te modul intervju.Ovi kalkulatori omogućavaju jednostavno računanje korištenja dozvoljenih dana godišnjeg odmora za djelatnike, podatke o tome koliko traje otkazni rok određenog djelatnika, kolika je udaljenost u kilometrima i vremenski za poslovna putovanja i slično. Korisnici Androida već sada mogu koristiti ovu aplikaciju, dok će korisnici iOS-a aplikaciju moći skinuti s App Storea kroz par dana.

17. svibanj 2024 05:46