Poslovna scena
StoryEditor

Direktor Uljanik Plovidbe reagirao na napise o preuzimanju 3. maja

20. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić obratio se javnosti priopćenjem vezanim uz medijske natpise o učešću Uljanika u privatizacijskom procesu 3.maja.

- Sukladno Strategiji obnove flote Uljanik Plovdbe do 2015. godine, Društvo aktivno sudjeluje sa Fondovima za gospodarsku suradnju, ali i drugim zainteresiranim partnerima u projektu privatizacije BI 3. Maj d.d. i Uljanik d.d., i to prvenstveno kao potencijalni naručitelj novih brodova - stoji u priopćenju direktora.

Istaknuo je kako će o eventualnom participiranju Društva u vlasničku strukturu Brodogradilišta, odlučivati tek nakon detaljne analize profitabilnosti projekta.

- Namjera je izgraditi u narednih nekoliko godina više brodova u domaćim brodogradilištima, i to tankera za prijevoz naftnih produkata i kemikalija MR type, te brodova za prijevoz rasutih tereta Supramax type. Pored navedenoga, intenzivirat će se pregovori o uključenju strateških partnera u razvojne aktivnosti Društva – najavio je Pavletić.

Direkor Uljanika reagirao je priopćenjem nakon što je u jučerašnjem Novom listu izašla informacija kako upravo Uljanik plovdba, uz Fondove gospodarske suradnje, preuzela riječko brodogradilište 3. maj te provela program restrukturiranja.

02. svibanj 2024 02:22