Poslovna scena
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom dogovorili trogodišnju suradnju

26. Travanj 2016.

Suradnja je dogovorena u području modernizacije mobilne jezgrene mreže, zamjene ključnih dijelova mobilne pristupne mreže, nadogradnju i nove funkcionalnosti IMS platforme, kao i nadogradnju Call Centar platforme

Ericsson Nikola Tesla (ENT) i Crnogorski Telekom potpisali su u utorak u Podgorici sporazum o suradnji u realizaciji novog investicijskog ciklusa Crnogorskog Telekoma u području radijske pristupne mreže i mobilne jezgrene mreže do kraja 2018. godine, izvijestio je ENT.

Crnogorski Telekom će sukladno potpisanom sporazumu u sljedećem razdoblju osigurati još efikasniju mrežu spremnu za buduće potrebe i moći će lakše upravljati mrežom, a korisnici će nakon realizacije planiranih projekata na raspolaganju imati nove funkcionalnosti te još bolju podršku kontaktnog centra, rekla je uz ostalo predsjednica ENT-a Gordana Kovačević.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma  Rüdiger Schulz kazao je da lidersku poziciju na crnogorskom tržištu ta tvrtka zasniva i na strateškom partnerstvu s renomiranim kompanijama kakav je ENT, s kojim intenzivno surađuje više od 15 godina.

- Ericsson je naš strateški partner i uspješnu suradnju nastavljamo i u sljedećem razdoblju u području modernizacije mobilne jezgrene mreže, zamjene ključnih dijelova mobilne pristupne mreže, nadogradnju i nove funkcionalnosti IMS platforme, kao i nadogradnju Call Centar platforme", rekao je Schulz.

28. travanj 2024 17:42