Poslovna scena
StoryEditor

Faktor vrijeme – Najmanje iskorišten hrvatski kapacitet

14. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Vrijeme je toliko zanemaren faktor i resurs u domaćoj politici i biznisu da bi netko mogao pomisliti da se ovdje otkrilo kako vratiti vrijeme unazad.

Tema ovog broja Lidera je kako se trati vrijeme na hrvatski način te novi poslovni modeli u kojima je ponekad bolje donijeti brzu odluku, pa makar i lošu. Matilda Bačelić piše o tome kako je u recesiji brzina odlučivanja postala važnija nego ikada.

Većina malih i srednjih gospodarstvenika ima pozitivno mišljenje o Strategiji razvoja poduzetništva do 2020., no prema Liderovom istraživanju isto su tako složni su i oko poruke koju šalju Vladi: Pustite nas da radimo i prestanite nas ‘strategirati‘, ‘akcioplanirati‘ i protresite birokrate. Poduzetnici su Liderove novinare upozorili na probleme Strategije te što ih sve muči oko postavljenih strateških ciljeva. Ne smatraju da je strategija ministra Gordana Marasa loša, no vjeruju li u nju i njezin uspjeh pročitajte u novom broju.

Edis Felić napravio je sistematski pregled Luke Ploče te ukazao koja im je najveća slabost, a novi broj donosi i reportažu o konkurenciji sredstava za pranje suđa. Ovaj broj Lidera predstavlja poduzetnika Aleksandra Andrića, generalnog menadžera Puratos Kondinga, koji je prepoznao nedostatak i prostor za rast te ga uspio unovčiti.

U ovom broju izlazi prilog Who is Who: tko je tko u financijskoj industriji koji je svakako korisno i zanimljivo štivo. 

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

05. svibanj 2024 02:30