Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatska tvrtka razvila tehnologiju za ‘pomfri‘ bez ulja

06. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon godinu dana suradnje i testiranja riječki brand Surf‘n‘Fries u novom prostoru na Korzu predstavio je SURFFRY tehnologiju s kojom radi pomfri bez kapi ulja. Nova SURFFRY tehnologija koristi vlagu iz krumpira te vrući zrak koji na 250 C u par minuta pripremi krumpirice bez koristenja kapi ulja.

Kako navode u ovoj tvrtki, SURFFRY tehnologija  je u potpunosti digitalizirana te se strojem upravlja putem touch screena. Takoder, stroj je automatiziran po pitanju čišćenja koje se odvija automatski na dnevnoj bazi, a stroj ima programe koji vrlo precizno definiraju trajanje pripreme krumpirića.

Ova tehnologija je razvijena u suradnji sa skandinavskom tvrtkom koja se dugogodišnje bavila proizvodnjom pizza peći. Riječki Surf‘n‘Fries prvi koncept na svijetu koji radi iskljucivo na ovoj tehnologiji.

Suradnja je počela nakon što je skandinavska kompanija putem distributera krumpira kontaktirala Surf’n’Fries. Prvi kontakti su ostvareni početkom 2013. godine, zatim se počelo razgovarati o potrebama u praksi prilikom pripreme krumpirića. Skandinavci su po instrukcijama iz Surf’n’Fries-a programirali stroj. Također, uzorci krumpira su slani u tvornicu kako bi se obavila tesiranja sa identičnim proizvodima koje koristi Surf’n’Fries. Nakon toga usljedila su prva zajednička testiranja na kojima se ocjenjivao okus krumpirića te dodatno podešavao stroj.

Dosadašnja testiranja, tvrdi se u priopćenju tvrtke, pokazala su da korisnici najčešće ne primjećuju razliku. Sami strojevi programirani su ne samo za pripremu krumpirića bez ulja već i pilećih medaljina i krilaca. Također, planira se uvesti jos novih proizvoda koji će biti prepremljani na ovoj tehnologiji poput povrća, mozzarella stapića i slično. U budućnosti planiraju proširiti ovu tehnologiju na sve ostale objekte Surf‘n‘Fries-a.

Uz to, Surf’n’Fries je otvorio tvrtku u Americi koja ima cilj privući VC ili PE fondove za razvitak Surf’n’Fries projekta na američkom tržištu.

Vlasnici Surf’n’Fries branda kažu i kako su već ostvarili dio planiranog širenja, tako u Turskoj u 2013. godini djeluju tri dućana Surf’n’Fries-a, a potpisana je master franšiza za Rumunjsku i Mađarsku.

07. svibanj 2024 22:21