Poslovna scena
StoryEditor

HT pretplatnici na novi telefon ne moraju više čekati dvije godine

17. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Hrvatski Telekom ponovno donosi svjetske trendove na tržište, ovog puta zaljubljenicima u smartphone uređaje omogućava nabavu novog modela kad to žele, umjesto da na to čekaju i do dvije godine. Uz HT-ov program HOP (Hoću Opet Promijeniti), zamijeniti svoj smartphone za novi, korisnici mogu do dva puta godišnje, a najranije šest mjeseci nakon potpisivanja ugovora.

 - Realno, u današnje vrijeme čekati dvije godine na novi mobilni uređaj je puno. Pogotovo kad znamo da svake godine na naše tržište stiže nekoliko desetaka novih modela s najnaprednijim funkcionalnostima. Zašto ne omogućiti korisnicima da uživaju u uređaju koji žele kad se takav pojavi? Upravo zato jer stalno pratimo želje korisnika, kreirali smo program HOP s kojim mogu jednostavno hopnuti na novi smartphone - rekla je Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike HT-a.

Program HOP namijenili smo prije svega svima koji prate tehnologiju i žele među prvima koristiti njene mogućnosti – svima kojima je puno čekati dvije godine, odnosno završetak ugovorne obveze kako bi nabavili novi telefon. Sada na novi telefon ne moraju čekati dvije godine. Kao i poduzetnicima koji koriste napredne usluge, ali i svima koji shvaćaju važnost tehnologija u uspješnom poslovanju.

U Hrvatskom Telekomu prodaja smartphonea u 2013. godini činila je 60 posto ukupnog broja prodanih uređaja u području postpaida, što je za osam posto više nego u prijašnjoj godini.

Program HOP funkcionira vrlo jednostavno: postojeći korisnik koji je unutar HOP programa obnavlja ugovor prije isteka i tom prilikom odabire novi smartphone kojeg plaća po najpovoljnijim uvjetima iz HT ponude. Prilikom obnavljanja ugovora jedino podmiruju razliku u cijeni telefona iz starog ugovora i njegove pune tržišne vrijednosti. A razlika ili cijena koju plaćaju u tom slučaju umanjena je za broj mjeseci provedenih u ugovornoj obvezi.

Ovakav način obračuna jedinstven je i najpovoljniji na našem tržištu. Dodatno uštedjeti korisnici mogu predajući stari uređaj na otkup HT-u uz uslugu Zamijeni i uštedi ili koristeći bodove iz HT-ovog programa vjernosti (donosi popuste od 200, 400 ili 600 kuna). A svoj novi telefon mogu otplatiti i na rate.

- HT je šesti u svijetu, prvi u regiji i, naravno, na hrvatskom tržištu koji nudi ovakvu fleksibilnost nabave novog smartphonea. Istraživanje koje smo proveli nam je ukazalo da je HOP dobrodošao na naše tržište. Preko 2/3 korisnika koji su se izjasnili da im je komunikacija putem mobitela jako bitna i koji već sada mijenjaju svoje smartphone uređaje barem jednom godišnje rekli su nam da im se jako sviđa HOP koncept - dodaje Nataša Rapaić.

HOP program je dio Plan poslovnih i privatnih tarifa i nema nikakvu mjesečnu naknadu. Mogu ga koristiti svi koji su potpisali ugovor od početka ožujka 2014., bez obzira potpisuju li prvi puta ili samo obnavljaju svoj postojeći ugovor. A svoj prvi HOP mogu napraviti šest mjeseci nakon potpisivanja ugovora, odnosno najranije u rujnu. U trenutku kada požele napraviti HOP, korisnici to mogu u najbližem T-Centru ili putem Službe za korisnike te internetskih stranica HT-a.

02. svibanj 2024 09:42