Poslovna scena
StoryEditor

Idući tjedan kreću otkazi u Brodosplitu

27. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Tomislav Debeljak otkrio je kako će se u Brodosplitu sljedećega tjedna krenuti sa otkazima.

-Situacija takova da uz kadrovsko restrukturiranje, završetak testiranja, organizacije, izbora i ostatka direktora u društvima unutar Brodosplita, čekamo da se program odobri i vjerujem da će biti u sljedećem tjednu, kako bi mogli konačno krenuti sa otkazima. Nova poduzeća bi isto u tjedan-dva trebala biti otvorena kako bi konačno mogli krenuti sa najavljenim. Osobno bih želio da je sve to odrađeno ranije, ne želim nikoga kriviti za to, no eto malo se odužilo i da nisam rekao da će trajati tako kratko trajalo bi još i duže. Praksa kod najboljih konzultantskih kuća je 18-36 mjeseci, tako da smo i dalje nekoliko puta brži i efikasniji od bilo koga-poručio je Debeljak putem Facebooka.

Osvrnuo se i na rješenje po kojemu predsjednik Nezavisnog sindikata Zvonko Šegvić nije kriv za prijetnje zbog kojih ga je Debaljak prijavio.-Pravno vam je to da sam trebao reći da sam se uplašio za sebe i svoju sigurnost i nakon toga bi on sukladno zakonima odgovarao, a ovako kad sam iskreno rekao da nemam straha i da se nisam uplašio, odbacili su ga goniti. Kunem vam se da je to bila moja odluka iz srca a ne politička-kaže Debeljak.

Debeljak komentira i situaciju sa sindikatima pa kaže: Ministarstvo rada nije objavilo da mi ne smijemo u rukovodeći kadar birati ljude koji nisu članovi sindikata, jer je potpuno logično da su poslodavac i rukovodstvo jedna strana, a sindikati druga strana, isto kao što npr. stranka koja je na vlasti ne postavlja oporbu u Vladu, ili kao što npr. policija ne uzima ljude sa kriminalnim dosjeom.

Uglavnom, sve bi se to moglo u jednu ruku nazvati diskriminacija, a najmanje to da poslodavac u društvu koje je stvaralo tolike gubitke, a upravljali su njime najvećim dijelom sindikati, traži rukovodeći kadar koji nije član sindikata. Da opet ovo ne ispadne napad na sindikate, ponovit ću da su se sindikati itekako okrenuli prema pozitivnom budućem Škveru. Ima nekih pojedinaca koje neću imenovati, a koji su i dalje protiv Novog pozitivnog Škvera, ali vjerujem da će ih sindikati ubrzo sami izbaciti-kazao je na tu temu.

07. svibanj 2024 16:22