Poslovna scena
StoryEditor

Kako se adriatica.net priprema za sezonu?

08. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Za vrijeme trajanja Sajma turizma ITB Berlin Ivan Gadže, predsjednik Uprave adriatica.net Grupe, medijima je predstavio strateške investicije i smjernice grupacije pred samu turističku sezonu.

-Globalna gospodarska kretanja proteklih godina donijela su brojne poslovne izazove na koje je adriatica.net Grupa odgovorila uvođenjem novih poslovnih procesa u poslovanje kako bi svoje usluge učinila još konkurentnijima. To nam je omogućilo bržu prilagodljivost poslovnim promjenama, te brži i efikasniji pristup našim proizvodima i uslugama.-kazao je Gadže.

Jedna od tih promjena je i implementacija informacijskog poslovnog sustava SAP koji će dodatno optimizirati poslovne procese, čime Atlas postaje prva turistička agencija u Hrvatskoj s implementiranim SAP-om. Implementacija SAP-a povećat će konkurentsku prednost tvrtke, omogućiti dobivanje kvalitetnog transakcijskog i izvještajnog sustava i smanjiti troškove poslovanja. 

Osim investicija u tehnološkom smislu, Atlas je dodatno zaokrenuo pristup tržišnim potrebama i svoju ponudu koncipirao sukladno željama klijenata. Cilj novog produkcijskog pristupa – Šest priča o Hrvatskoj: Razigrana Hrvatska (sunce i more, obitelji, djeca), Romantična Hrvatska, Prirodne ljepote Hrvatske (ekološki aspekt, povratak prirodi, naglasak na kontinentalnoj Hrvatskoj i Istri), Klasična Hrvatska (povijest, kultura…), Avanturistička Hrvatska i Gastro Hrvatska, razvoj je novih produkata sukladno povratnim informacijama s tržišta i jasno definiranje ciljanih skupina. 

-Osim uživanja u suncu i moru, naši klijenti traže povratak prirodi i autentični doživljaj. Investicije i stvaranje vlastitih turističkih proizvoda, te preuzimanje određenog poslovnog rizika u današnjem su poslovanju DMC-a osnova za uspjeh.- zaključila je izvršna direktorica sektora produkcije i marketinga Atlasa  Sanja Buterin

28. travanj 2024 19:00