Poslovna scena
StoryEditor

Končar D&ST ostvario neto dobit 21,7 milijuna kuna, izvoz porastao 9 posto

21. Listopad 2016.

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su devet mjeseci ove godine ostvarili neto dobit od 21,7 milijuna kuna, što je 11,2 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Ukupni prihodi su iznosili 652,2 milijuna kuna, što je rast od 4 posto. Pritom je izvoz porastao za 9 posto, na 545 milijuna kuna te čini 85 posto prihoda od prodaje. U izvješću se navodi kako su u skladu s ranijim najavama poslovni prihodi u trećem kvartalu premašili plan, a zalihe su smanjene za 62 milijuna kuna u odnosu na 30. lipnja ove godine. Tvrtka je u devet mjeseci ove godine povećala i ukupne rashode, za 3,6 posto, na 625,1 milijun kuna.

Na kraju rujna vrijednost ugovorenih poslova iznosila je 661 milijun kuna, što je porast od 14 posto u odnosu na isti dan prošle godine.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno.

- Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu, navodi se u izvješću.

Također se ističe kako ne postoji neizvjesnost naplate potraživanja za isporučena dobra i usluge koja bi značajnije mogla utjecati na financijski položaj tvrtke. Pokazatelji tekuće i ubrzane likvidnosti su se smanjili u prva tri kvartala ove godine prema stanju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali je sveukupno likvidnost i dalje dobra. Iz tvrtke napominju i kako u promatranom razdoblju nije bilo značajnijih investicijskih aktivnosti.

06. svibanj 2024 23:18