Poslovna scena
StoryEditor

Konsolidator produljio rok ponude za dokapitalizaciju Dalekovoda

29. Kolovoz 2013.

Tvrtka Konsolidator, u većinskom vlasništvu Nexus Private Equity Partnera, produljila je rok svoje obvezujuće ponude za dokapitalizaciju Dalekovoda, u iznosu od 150 milijuna kuna, do kraja rujna, priopćeno je danas iz Dalekovoda.

Kako je izvjesno da do 31. kolovoza 2013. neće biti ispunjen preostali uvjet postavljen u predmetnoj obvezujućoj ponudi za dokapitalizaciju Dalekovoda, a to je pravomoćnost rješenja Trgovačkog suda o odobravanju sklopljene predstečajne nagodbe, Konsolidator je na zahtjev Dalekovoda produljio još jednom rok važenja svoje ponude, i to s 31. kolovoza na 30. rujna 2013.

Konsolidador je prije ovoga već dva puta produljio rok važenja svoje obvezujuće ponude za dokapitaliazaciju, i to prvo na 31. srpnja, a potom na 31. kolovoza.

Inače, Ustavni sud je početkom tjedna ukinuo rješenje kojim je zagrebački Trgovački sud prije mjesec dana obustavio predstečajnu nagodbu u toj tvrtki radi ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi te je nalažio bezodložno nastavljanje tog postupka.

Dalekovod je jučer, pak, predao zahtjev predsjednici Trgovačkog suda kojim traži izuzeće suca Mislava Kolakušića s postupka predstečajne nagodbe za tu tvrtku i traži da se taj postupak dodijeli drugom sucu, jer smatra da u ovim okolnostima postoji bojazan da sudac Kolakušić neće biti u mogućnosti objektivno i nepristrano dovršiti navedeni predmet.

02. svibanj 2024 11:03