Poslovna scena
StoryEditor

Maloprodajni lanac dm ostvario 1,96 milijardi kuna prometa

24. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Lanac maloprodaje dm-drogerie markt Hrvatska u protekloj je poslovnoj godini ostvario 1,96 milijardi kuna prometa, što je 1,2 posto više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. Istakao je to direktor dm-a Mirko Mrakužić koji je na današnjoj presici upoznao novinare sa poslovnim rezultatima ove tvrtke.

Bruto dobit tvrtke iznosi nešto manje od 100 milijuna kuna. Riječ je o pad od desetak posto, no u dm-u tvrde kako je razlog taj što su povećali pogodnosti za kupce.

U 2012./2013. godini dm je i značajno investirao - više od 43 milijuna kuna - pri čemu je značajan dio uložen u otvaranje novih poslovnica čime su stvorena 42 nova radna mjesta, te sada ima ukupno 1223 zaposlenika.

Branko Zvonarić, zadužen za ekspanziju dm-a, također je napomenuo da se trenutačno provodi zatvaranje manjih prodajnih mjesta s ciljem otvaranja većih prodavaonica. Također je spomenuo Dalmaciju i Istru kao područja koja imaju potencijal za otvaranje novih poslovnica.

- Kontinuirana ekspanzija te usmjerenost na usavršavanje asortimana osigurali su dm-u mjesto tržišnog lidera. Danas, jednako kao prije četiri desetljeća, svjesni smo da je usklađivanje djelatnosti s povratnim informacijama kupaca ključ uspješnog poslovanja - kazao je direktor dm-a Mirko Mrakužić, a neveden je i podatak kako na tržištu drogerijskih proizvoda u Hrvatskoj dm ima udio od 25,84 posto.

U idućoj godini u dm-u planiraju daljni rast, otvaranje osam novih prodavaonica, modernizaciju 10-tak postojećih, te otvaranje novih radnih mjesta. Investicije za slijedeću godinu planirane su u iznosu od 50 milijuna kuna.

04. svibanj 2024 00:46