Aktualno Poslovna scena Preporučeno Preporuka urednika

Miodrag Borojević, predsjednik Uprave ruskog trgovačkog giganta na Danu velikih planova

Miodrag Borojević

U prvih šest mjeseci ruski maloprodajni lanac O’KEY zabilježio je povećanje EBITDA-e za 0,4 posto u usporedbi s godinom ranije, što je posljedica provođenja nove strategije u proteklih 12 mjeseci. U O’KEY Grupi sada naglasak stavljaju na razvoj prodaje preko interneta i najavljuju moguće akvizicije i spajanja u okviru konsolidacije ruskog maloprodajnog tržišta

Maloprodaja je oduvijek bila jedno od najzahtjevnijih tržišta, no u posljednjih nekoliko godina utakmica između lanaca na gotovo svim tržištima dodatno je zaoštrena novim poslovnim modelima i izmijenjenim navikama kupaca, što svako iskustvo i savjet ‘boraca na prvim linijama’ čini neprocjenjivim. Jedan od njih je svakako sudionik desetog Liderovog Dana velikih planova koji će se održati 26. rujna u hotelu Westin Miodrag Borojević.

Prijavite se na Dan velikih planova

Šef ruskog maloprodajnog lanca O’KEY na tu je poziciju došao prošle godine nakon impresivnog ‘ratnog puta’ koji uključuje čelno mjesto talijanske operacije REWE-a, gdje je bio zaslužan za preokret poslovanja, i Kauflanda u kojem je, među ostalim, bio odgovoran za djelovanje ovog njemačkog lanca u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj. Čovjek koji osim poslovnog iskustva ‘skuplja’ jezike (govori engleski, njemački, ruski, talijanski, hrvatski i bugarski) sasvim će sigurno imati niz iznimno korisnih uvida za sve sudionike jednog od najvećih poslovnih skupova u regiji.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari