Poslovna scena
StoryEditor

Miro Bižić menadžer prodaje oglasnog prostora FOX International Channelsa za Hrvatsku

30. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

FOX International Channels (FIC) imenovao je Miru Bižića na mjesto menadžera prodaje oglasnog prostora za Hrvatsku. U procesu širenja poslovanja na području srednje i istočne Europe, FIC je u prosincu 2013. godine odlučio otvoriti ured i u Zagrebu.

Bižić dolazi s pozicije Izvršnog direktora prodaje i marketinga na radijskoj grupi Soundset. Na novoj poziciji u FIC-u, njegova će glavna odgovornost biti razvoj i implementacija organizacijske prodajne strategije te vođenje hrvatskog ureda. Ured će mu biti u Zagrebu, a izravno nadređen bit će mu menadžer prodaje oglasnog prostora za regiju Balkan, Gregor Memedović,.

 - Na ovom smo tržištu uočili potencijal za rast, pa nam je stoga potreban i snažan tim. FIC će na sve načine pomoći Miri Bižiću u njegovoj zadaći jačanja percepcije i uloge FOX-a na hrvatskom oglašivačkom tržištu  - izjavio je Memedović.

 - S uzbuđenjem se pridružujem FOX-ovoj obitelji brandova koji me fasciniraju već dulje vrijeme. Uložit ću sve svoje iskustvo i energiju kako bih FIC doveo na poziciju koja mu pripada – a to je sam vrh premium TV ponude za hrvatske gledatelje. - rekao je Bižić.

Miro Bižić ima 36 godina, a karijeru je započeo u području mjerenja televizijske gledanosti te u jednoj od tri u to vrijeme vodeće medijske agencije – Dotični/Carat. 2007. godine prelazi na RTL Televiziju na poziciju menadžera prodaje, gdje ubrzo preuzima poziciju Direktora odjela Prodaje, te je nakon 7 godina imenovan za Direktora prodaje za međunarodne projekte. Na RTL-u je bio odgovoran za analizu tržišta, vođenje odjela prodaje te savjetovanje i organizaciju prodaje, prvo za područje Hrvatske, a potom za međunarodne projekte RTL Grupe. Godine 2013.Bižić prelazi na tržište radio oglašavanja, i to na poziciju izvršnog direktora Soundset mreže.

04. svibanj 2024 19:52