Poslovna scena
StoryEditor

‘Moj je kontakt bio kolega Mladen Prka u kojeg imam povjerenja‘

22. Ožujak 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Ni s premijerom Zoranom Milanovićem, ni sa šefom njegovog kabineta Tomislavom Sauchom nisam nikada razgovarao o angažiranju odvjetničkog društva Gajski, Prka, Saucha i Partneri. Gospođu Ivanu Saucha nisam poznavao. Moj je kontakt bio kolega Mladen Prka u kojeg imam povjerenja, izjavio je to predsjednik Nadzornog odbora Plinacra Ivo Družić na čije je inzistiranje, kako se pisalo u medijima, potpisan ugovor vrijedan 150 tisuća kuna o nabavi pravnih usluga sa spomenitim odvjetničkim uredom.

S obzirom na veliki interes medija o toj temi, organizirana je i kratka izjava u prostorima Plinacra, no nakon toga Družić nije htio odgovarati na dodatna pitanja.Istaknuo je samo da su u trenutku imenovanja u NO Plinacra, bili suočeni s donošenjem niza osjetljivih odluka. 

- Kako nismo uvijek sigurni u pravne posljedice odluka, odlučili smo se tražiti nezavinso mišljenje od Prke. Ta praksa se pokazala dobrom i zato se odlučilo na povećanje angažmana nezavisnih pravnih kuća kada se za tim ukaže potreba - pojasnio je Družić, ujedno se ispričavši onima koji su pokušali posljednja dva dana doći do njega. Razlozi zašto nisu uspjeli, istaknuo je, privatne su prirode.

Od 1990. do 1994., nastavio je, bio je član predsjedništva i glavnog odbora SDP-a, i od tada nije član ni jedne stranke.- Moj je angažman u Plinacrou isključivo stručne prirode, nema druge motivacije - naglasio je Družić, dodavši da članovi NO i predsjednik NO ne odgovaraju samo po zakonu, već i vlastitom imovinom i zato će sve učiniti da odluke budu u skladu sa zakonom.

03. svibanj 2024 11:17