Poslovna scena
StoryEditor

Novi predsjednik Uprave 3. maja Zdravko Pliško

28. Kolovoz 2013.

Novi predsjednik Uprave riječkog brodogradilišta 3. maj je Zdravko Pliško, odlučio je danas Nadzorni odbor 3. maja koji je prihvatio stavljanje mandata dosadašnjeg predsjednika uprave brodogradilišta Edija Kučana na raspolaganje.

Jedini razlog Kučanova stavljanja mandata na raspolaganje je prelazak na novu funkciju, na mjesto savjetnika Uprave Uljanika, izvijestio je direktor Uljanik poslovno-informacijskih sustava Hrvoje Markulinčić nakon sjednice Nadzornog odbora, a koja je održana nakon izvanredne skupštine 3. maja.

Na skupštini je promijenjen i naziv riječkog brodogradilišta u 3. maj Brodogradilište d.d., umjesto Brodograđevna industrija 3. maj d.d., a opozvana su četiri dosadašnja člana Nadzornog odbora te imenovna tri nova člana.

Objašnjavajući izbor Pliška za novog predsjednika Uprave, Markulinčić je rekao kako je riječ o priznatom inženjeru brodogradnje koji je sudjelovao u brojnim gradnjama brodova i srodnim projektima u Uljaniku te ima i međunarodno menadžersko iskustvo.

Uz Pliška, u Upravi 3. maja bit će i Predrag Božanić.

Njihov zadatak je da u šest mjeseci do godine danas provedu reorganizaciju i preustroj 3. maja, naveo je Markulinčić.

Izvijestio je da Uljanik pregovara s partnerima o novim gradnjama brodova te da se kreće u sve snažniju integraciju Uljanika i 3. maja kako bi se dobila nova sinergijska dimenzija.

Na današnjoj izvanrednoj skupštini riječkog brodogradilišta, opozvani su dosadašnji članovi Nadzornog odbora Zlatan Kuljiš, Zlatko Mičetić, Emil Letica i Dijana Lukšić, a za nove članove imenovani Veljko Grbac, Marinko Brgić i Elvis Pahljina, među kojima je Grbac izabran za predsjednika.

Dosadašnja predstavnica Radničkog vijeća u Nadzornom odboru Nada Jelinić-Starčević ostaje na toj funkciji, a petog člana tog tijela odabrat će Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je nakon skupštine brodogradiliša, kojoj je nazočio, kazao da želi da 3. maj nastavi s proizvodnjom brodova.

Ocijenio je da cjelokupni postupak privatizacije 3. maja nije proveden na najbolji način. No, taj postupak je trebalo provesti zbog odluke prethodne vlade i obaveze prema EU, naglasio je Obersnel koji od novih vlasnika očekuje odgovoran odnos i prema brodograđevnoj industriji i prema zaposlenicima.

27. travanj 2024 02:20