Poslovna scena
StoryEditor

Novi ugovor Dalekovod Proizvodnje u Norveškoj

18. Ožujak 2014.

Na međunarodnom natječaju te nakon provedene pretkvalifikacije tvrtka Dalekovod Proizvodnja d.o.o. potpisala je okvirni ugovor s norveškim Statnettom, tvrtkom za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, izvijestili su iz Dalekovoda.

Prema potpisanom ugovoru, Dalekovod Proizvodnja će isporučiti oko 50 posto svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za kompaniju Statnett, a drugi dobavljači preostali udio.

Iz Dalekovoda pojašnjavaju da se radi o isporuci ovjesne opreme za dalekovode naponske razine 420 i 132 kilovata (kV).

Dalekovod d.d. i njeno povezano društvo Dalekovod Proizvodnja već duže vrijeme isporučuje opremu na ovo tržište, a iz Dalekovoda pritom ističu da je zbog izrazito teških klimatskih uvjeta potreban poseban dizajn i kvaliteta ugrađene opreme.

Stoga je nužno proći pretkvalifikacijske postupke, udovoljiti standardima kvalitete sigurnosti i ekologije uz kontinuirano provođenje testiranja.

Dodatno, Norveška pa tako i Statnett, posvećuju iznimnu pažnju ekološkim standardima i zaštiti okoliša, tako da će dio opreme biti posebno zaštićen u skladu s ekološki prihvatljivim normama, a u cilju što manjeg narušavanja okoliša, zaključuje se u priopćenju Dalekovoda.

26. travanj 2024 12:39