Poslovna scena
StoryEditor

Osječki Farmeron dobio 8 milijuna kuna iz Silicijske doline

10. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Osječki Farmeron je dobio investiciju od 1.4 milijuna dolara odnosno skoro 8 milijuna kuna za osvajanje svijeta svojim ‘Google Analyticsom za farme‘ koji velikim poljoprivrednim pogonima omogućava jednostavno praćenje njihove stoke.

Kako piše Netokracija, investicije osječkoj firmi dolaze iz fondova NextView Ventures iz Bostona te SoftTechVC iz Silicijske doline. U rujnu je osječke pokretače u Silicijsku dolinu doveo američki startup inkubator 500 Startups. Farmeronovu web aplikaciju od studenog prošle godine koristi preko 450 farmi u 14 različitih zemalja. SoftTechVC je inače investirao u startupe poput Faba, Fitbit, Seesmica i Ustreama, dok je NextView Ventures podržao Swipely i Oneforty.

Kopić je stvorio Farmeron nakon što je vidio kako je poljoprivrednicima, pa tako i njegovom ocu u Slavoniji, teško pratiti koliko primjerice njihove krave proizvode mlijeka. Farmeron je u međuvremenu prerastao u aplikaciju koju mogu koristiti i velike američke te svjetske farme kojima po dosadašnjim rezultatima smanjuju troškove praćenja podataka o proizvodnji za 60 posto.

26. travanj 2024 13:54