Poslovna scena
StoryEditor

Otvoreno novo logističko središte na Kavkazu

24. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Nakon osmomjesečnih radova na izgradnji, prošlog je petka tvrtka Gebrüder Weiss i službeno je pustila u pogon svoje logističko postrojenje u gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju. Nova poslovna lokacija tvrtke GW trebala bi se istaknuti kao središte između Europe i Jugozapadne Azije.

"Ovom poslovnicom omogućujemo svojim klijentima bolji pristup brzorastućim tržištima Istoka", objašnjava Wolfram Senger-Weiss, član uprave tvrtke Gebrüder Weiss prigodom svečanog otvaranja. "Usto možemo u Gruziji, podjednako kao i u kavkaskoj regiji, ponuditi cijeli spektar usluga u skladu sa zapadnim standardima kvalitete". Portfelj na licu mjesta obuhvaća cestovni, zračni i pomorski prijevoz, logistička rješenja i različite projekte.

Terminal raspolaže s preko 10.500 m² površine za pretovar i logistiku, kao i 600 m² uredske površine. Cijelo područje sa svojih 95.000 m² nudi brojne razvojne mogućnosti. Središte se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke i odlikuje se izravnim vezama s važnim prometnicama oko gruzijskog glavnog grada. U budućnosti se predviđa i priključak na željezničku mrežu koju gruzijska vlada trenutačno gradi diljem zemlje.

"Zahvaljujući dobroj povezanosti Tbilisi je savršeno čvorište za promet između Zapada i Istoka", objašnjava Thomas Moser, regionalni voditelj odjela Jugoistok/CIS tvrtke Gebrüder Weiss.

Trenutačno tvrtka Gebrüder Weiss zapošljava 50 osoba u novom terminalu. U planu je povećanje na 80 zaposlenika.

S 6000 zaposlenika, 162 vlastite poslovne lokacije i godišnjim prometom od 1,15 milijarde eura (2012.), tvrtka Gebrüder Weiss ubraja se među vodeće europske transportno-logističke tvrtke.

05. svibanj 2024 20:31