15. prosinac 2016.

Pevec za 4,7 milijuna eura kupio tražbine za zadarski Baumax

Trgovački lanac Pevec izvijestio je u četvrtak da je kupio prava razlučnog i stečajnog vjerovnika BKS banke iz Klagenfurta za 4,7 milijuna eura, čime je postao prvi razlučni vjerovnik na nekretninama Baumaxa u Zadru te polaže pravo prebiti svoju tražbinu s cijenom nekretnine i tako postati njezin vlasnik

Ugovor o tome potpisan je 2. prosinca, a kako se navodi u priopćenju, time je učinjen veliki korak prema konačnom rješenju višegodišnjeg problema dotrajalog, nefunkcionalnog i za rad djelatnika neprimjerenog prodajnog centra Peveca u Zadru.

>>>Polugodišnja dobit Peveca 12 puta veća nego lani

"Zadao sam si ciljeve koje želim realizirati u prva tri mjeseca svog mandata. Rješavanje dugogodišnjeg problema prodajnog centra u Zadru jedan je od njih i presretan sam što će, u tome gradu, naši djelatnici konačno raditi u primjerenim uvjetima, a Pevec slijediti strategiju kojoj je jedan od ciljeva upravo kupovina vlastitog prodajnog centra u Zadru", kazao je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević.

Podsjetio je da je prošloga tjedna dogovorena gradnja novog objekta u Bjelovaru, a sada i realizirana kupnja za prodajni centar Zadar.

"Akvizicija ta dva centra je bitna za naše djelatnike, kojima želimo osigurati ugodnu i primjerenu radnu sredinu te našim kupcima pružiti jedinstven ugođaj kupovine u skladu s modernim prodajnim standardima", istaknuo je Lovrinčević.