Poslovna scena
StoryEditor

Počinje obnova hotela Park i Brioni u Puli

24. Kolovoz 2014.

Otkako je u većinsko vlasništvo pulske turističke tvrtke Arenaturist ušla američka investicijska banka Goldman Sachs Group, svake godine obnavljaju se objekti, a za jesen su najavljena nova ulaganja u hotele Park i Brioni.

Očekuju se i ulaganja u kampove nakon što se riješe pitanja vlasništva nad zemljištem, rečeno nam je u toj tvrtki. Do sada je uloženo 4,3 milijuna eura u obnovu nekadašnjeg hotela Palma na Verudeli te 17,1 milijun eura u hotel Park Plaza Belvedere u Medulinu, što je u prvih sedam mjeseci 2014. godine tvrtki osiguralo 6,4 posto veće poslovne prihode u odnosu na isto razdoblje lani (ukupni godišnji prihod iznosio je 298,5 milijuna kuna).

Na Glavnoj skupštini Arenaturista koja je održana u ponedjeljak potvrđeno je dosadašnje članstvo Upravnog odbora koje se sastoji od 11 članova, od kojih je devet stranih predstavnika i dva hrvatska – Šime Vidulin i predstavnik Radničkog vijeća Stanko Zenzerović. Arenaturist ima i četiri izvršna direktora na čelu s Igorom Štokovićem, koji je izjavio kako je ostvarena dobit iz poslovanja u 2013. iznosila čak 27,6 milijuna kuna, no nakon umanjenja za sve izvanredne troškove i poreze iznosi tek 0,7 milijuna kuna.

U te izvanredne troškove ubraja legalizaciju objekata, sudske troškove itd. Dioničari su usvojili prijedlog da se lanjska neto dobit rasporedi u rezerve i zadržanu dobit.

30. travanj 2024 04:54