Poslovna scena
StoryEditor

Predsjednik Uprave Plinacra podnio ostavku

26. Ožujak 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Zbog nefunkcionalnosti Uprave i loše percepcije Plinacroa u javnosti, podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave i molim ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da je uvaži.

Izjavio je to Mladen Antunović, uskoro i službeno bivši predsjednik Uprave Plinacora na konferenciji za novinare, potvrdivši time višemjesečne špekulacije, no i napomenuvši kako je riječ o njegovoj samostalnoj odluci.

- Moja najveća greška je bila kada sam dao punomoć članovima Uprave da samostalno odlučuju. Kada sam ponišio natječaj za nabavu luksuznih automobila, počinju moji problemi, počinju afere i policijske istrage. Najnovija istraga vezana je uz arbitražni spor Montmontaže i Plinacoa o poslovima vrijednim 56 milijuna kuna. Uvjeren sam da Plinacro taj spor ne može izgubiti. Iza nas je nadprosječno uspješna poslovna godina, no u javnosti se stvorio dojam da je Plinacro tvrtka slučaj. Dolazim iz privatnog biznisa gdje je uspjeh ako menadžer donosi dobit vlasniku. No u politici je bitna i percepcija. I tu nismo uspjeli - priznao je Antunović, dodavši da bi ponovio sve odluke koje je donio osim jedne - nikada ne bi dao punomoć članovima Uprave. No o čijim podmetanjima iz Uprave je točno riječ, nije htio otkriti:- Istražite - tek je kratko poručio Antunović koji smatra da s obzirom na iskustvo i znanje neće imati problema u pronalasku novog posla u zemlji ili inozemstvu.

Osvrnuo i na neke od aktualnih tema koje se se u posljednje vrijeme našle u interesu javnosti. Jedan je od njih oglašavanje. - Da je naredba prije godinu dana bila da se Plinaco ne smije oglašavati, oglašavanja ni ne bi bilo. No naredba nije bila takva. Plinacro oglašavanjem povećava svijest građana o korištenju plina i transparentnosti poslovanja. Između ostalog, Uprava je od Nadzornog odbora dobila suglasnost da poveća stavke u proračunu za oglašavanje i sponzoriranje - naglasio je Antunović.Nadalje, vezano za zapošljavanje Zlatka Taritaša, supruga ministrice graditeljstva, HNS-ovke Anke Mrak Taritaš, napomenuo je da je sve bilo po zakonu te da je gubitak stručnjaka s 35 godina radnog staža veliki gubitak za Plinacro. No njegovo zapošljavanje jedna je od odluka koju bi ponovno donio. Kao i onu o angažiranju odvjetničkog ureda u kojem radi supruga šefa kabineta premijera, Tomislava Sauche. Ponovio bi, kaže, suradnju jer se radi o stručnjacima koji su svojim stručnim mišljenjima pomogli tvrtki. Između ostalog, angažirani su i za druga pitanja, napomenuo je, pitanja radnog prava, i zahvaljujući njima uspješno su završeni pregovori sa sindikatima koji nisu bili laki.

Saznaje se, a potvrdio je to i sam Antunović, da su i članovi etičkog povjerenstva na jučerašnjoj sjednici Uprave podnijeli ostavku. Razlozi, za sada, nisu poznati.

03. svibanj 2024 23:51