Poslovna scena
StoryEditor

Preko Gredelja posla i za Đuru Đakovića i Brodosplit?

05. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Jučer su u Rijeku otpremljene prve četiri dizelske lokomotive serije GT26 , čime su NREC i Gredelj započeli isporuku novih 20 lokomotiva za Državne željeznice Maroka (ONCF), koje će preko riječke luke biti otpremljene u Maroko.

Lokomotive serije GT26CW namijenjene su za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku.

Obnovom i modernizacijom spomenutih lokomotiva produljit će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina. Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC), koja s TŽV Gredelj surađuje još od 2004. godine, te za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Dosadašnja suradnja NREC i Gredelja rezultirala je isporukom 34 lokomotive na strana tržišta, te time proizvodnja lokomotiva za NREC čini važan dio izvoznih poslova TŽV Gredelj, a suradnja nije bila poljuljana ni nakon proglašenja stečaja Gredelja.

Prvih dvadeset lokomotiva treba biti isporučeno do sredine srpnja, dok se isporuka dodatnih deset lokomotiva planira obaviti do kraja listopada ove godine. - Osim na marokanskom tržištu, NREC i Gredelj su u različitim fazama ugovaranja poslova isporuke novih i moderniziranih lokomotiva, te je za očekivati potpisivanje dodatnih isporuka, već u prvoj polovini ove godine – stoji u priopćenju te dodaju kako bi se povećanjem ovog vida proizvodnje u Hrvatskoj u idućim mjesecima mogle zaposliti i neke druge hrvatske tvornice poput Đure Đaković i Brodosplit-BSO.

03. svibanj 2024 15:17