Poslovna scena
StoryEditor

Prihvaćen stečajni plan hotelske kuće Jadran iz Crikvenice

30. Kolovoz 2013.

Vjerovnici su na današnjem ročištu na Trgovačkom sudu u Rijeci prihvatili stečajni plan hotelske kuće Jadran iz Crikvenice.

Po Stečajnom zakonu, potrebno je zadovoljiti dva uvjeta za prihvaćanje plana - da za njega glasuje natpolovična većina vjerovnika te da je vrijednost njihove ukupne tražbine najmanje dva put veća od tražbina vjerovnika koji se protive planu. Vjerovnici Jadrana, podijeljeni u tri skupine, izjasnili su se glasovanjem u znatnoj većini za plan, a visina tražbina onih koji prihvaćaju plan iznosi od 95 pa do 100 posto ukupne vrijednosti tražbina u tri skupine.

Odluka suda o prihvaćanju stečajnog plana donijet će se na ročištu 16. rujna, najavila je sutkinja Vera Jelenović.

Prema stečajnom planu kojeg je izradila stečajna upraviteljica Marija Ružić, temeljni kapital Jadrana, formiran pretvaranjem dijela tražbina stečajnih vjerovnika u udjele, iznosit će 490,8 milijuna kuna.

Tražbine radnika su 30,2 milijuna kuna i namirit će se u cijelosti, isplatama obročno sukladno raspoloživim sredstvima, najduže u roku od 60 mjeseci.

Stečajna upraviteljica Marija Ružić u izjavi za medije ocijenila je kako za Jadran dolaze bolja vremena.

Prihodi tvrtke dosežu 60 milijuna kuna, tijekom sezone tu radi 400 ljudi, plaće stižu redovito, dobavljači se plaćaju, podmiruju se sva javna davanja, kazala je.

Neki vjerovnici Jadrana već su najavili žalbu na usvojeni stečajni plan, a o tome, objašnjava Ružić, odlučuje Visoki trgovački sud koji bi u roku od 60 dana trebao odgovoriti na pitanje je li žalba osnovana ili ne.

27. travanj 2024 00:53