Poslovna scena
StoryEditor

Prvo plinarsko društvo postalo najveći dioničar Luke Ploče

27. Listopad 2014.

Prvo plinarsko društvo postalo je najveći dioničar Luke Ploče. Naime, Centar za restrukturiranje i prodaju prije tjedan i pol organiziralo je dražbu na Zagrebačkoj burzi putem koje su prodavali četiri paketa dionica Luke Ploče.

Tri od četiri kupljena su preko skrbničkog računa Hypo banke, a PPD je u ponedjeljak na ZSE objavio da su to bili oni. Riječ je o ukupno 63.411 dionica Luke Ploče.

Pored toga, prošloga tjedna dokupili su još 6.480 komada tako da je PPD sada vlasnik 69.891 dionice Luke Ploče, što je 16,5 posto vlasničkog udjela.

Tri paketa PPD je na dražbi platio oko 39 milijuna kuna, a dodatne dionice oko 4,1 milijun.

“Odluka o ulasku PPD Grupe u vlasničku strukturu Luke Ploče uvelike je potaknuta nedavno potpisanim potkoncesijskim ugovorom između PPD Grupe i Luke Ploče, čime su ostvareni preduvjeti za izgradnju terminala ukapljenog naftnog plina (UNP) u Luci Ploče, što je investicija vrijedna 25 milijuna eura. S obzirom da strategija budućeg poslovanja PPD Grupe predviđa širenje poslovanja na različita područja energetskog sektora, kao i na druga tržišta regije, PPD Grupa u Luci Ploče vidi značajnu perspektivu za daljnji rast i razvoj sinergijskog poslovanja. Za sada PPD nema namjeru povećavati vlasnički udio u Luci Ploče, ali daljnje će aktivnosti ovisiti o situaciji na tržištu”, poručili su iz PPD-a.

01. svibanj 2024 22:58