Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Brodosplita: ovo je kraj. Debeljak: Ovo je novi početak

01. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Radnicima Brodosplita uručene su jučer obavijesti o otkazima zbog restrukturiranja, zbog čega je sinoć u Dnevniku 3 gostovao predsjednik Uprave Tomislav Debeljak.

Za više od 3000 radnika Brodosplita isplatit će se otpremnine od 4.000 kuna po godini staža za prvih 20 godina i po 1.500 po godini staža nakon 20 godina u Brodosplitu. Radnici smatraju kako je ovo kraj Brodosplita te najtužniji dan u njihovom životu.

- Ovo su sve dezinfarmacije, počinje zapošljavanje novog škvera, spasili smo škver, zaposlit ćemo do 2500 ljudi, a do 2014 škver će imati više zaposlenih nego danas. Definitvno ovo nije najtužniji dan, volio bih da napravite anonimnu anketu i vidite koliko ljudi ovo smatra novim početkom za škver - rekao je Debeljak. 

Na pitanje gdje će radnici biti zaposleni u Brodosplitu ili u tvrtkama kćerima saborskog DIV-a Debeljak je rekao da će biti zaposleni u Brodosplitu. Komentirao je i slavlje u ožujku, kada su medije preplavile slike pečenih janjaca, rekavši kako je potrošeno sedamdesetak tisuća kuna, te je sve bilo humanitarnog karaktera. 

Što se tiče onih koji se neće vratiti, rekao je da je broj zaposlenih u administraciji deset puta veći nego u brodogradilištima u Europi te da će im probati pomoći kroz Zavod za zapošljavanje te kako su dobili otpremninu veću nego što se po zakonu nalaže. 

07. svibanj 2024 16:10