Poslovna scena
StoryEditor

S aromaterapijom pomogla sinu, ostavila posao medicinske sestre i postala aromaterapeut

04. Svibanj 2016.

Do prvih pacijenata dolazila je preko portala za grupnu kupovinu, a zatim im je nudila uvijek nove radionice i sadržaje. Veliki broj njih se ponovo vratio te su zatim dalje prenosili svoja iskustva.

Katica Wolf trideset je godina radila kao medicinska sestra u jednome od zagrebačkih domova zdravlja, no nakon nekih nemilih događaja koje je tamo doživjela pomislila je  kako bi od svoga zanimanja za aromaterapiju mogla i živjeti. Tada je dala otkaz te samostalno krenula u poduzetničke vode. Već 5 godina obrt uspješno posluje, a broj klijenata svakodnevno raste. Trenutno ih ima oko 2000.

- Sa aromaterapijom sam se upoznala kroz jednu fazu u kojoj je moj sin bio oslabljenog imuniteta i sklon bolestima, pa sam počela tražiti prirodne metode. Isprobala sam par savjeta i uvjerila se da ti pripravci doista djeluju. To me je jako zaintrigiralo, pa sam krenula više u istraživanje. Kroz to me je sve više fascinirao svijet aromaterapije, pa sam  tako odlučila upisati školu za aromaterapeuta – priča Wolf.

Do prvih pacijenata dolazila je preko portala za grupnu kupovinu, a zatim im je nudila uvijek nove radionice i sadržaje. Veliki broj njih se ponovo vratio te su  zatim dalje prenosili svoja iskustva. Wolf  je aktivna i na društvenim mrežama, piše stručne članke, a sudjelovala je i u raznim televizijskim emisijama. Sve to , kaže, pomoglo joj je u privlačenju klijenata. Najveći dio klijenata su joj žene. Kao najtežu prepreku u dosadašnjoj obrtničkoj karijeri izdvaja nemogućnost realizacije veleprodaje zbog zakonskih propisa.

Godine 2014. godine postaje predavač modula izrade prirodne kozmetike na Učilištu Galbanum koji obrazuje polaznike za zanimanja aromaterapeuta, fitoterapeuta i aromamasera, te je u nekoliko navrata održala radionice i na našim otocima u organizaciji Ministarstva turizma i lokalnih udruga na temu izrade kozmetike od autohtonog bilja.

28. travanj 2024 00:05