Poslovna scena
StoryEditor

Slatka 2015. radnicima Kandita donijela povećanje plaća u 2016.

23. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Osječka konditorska tvrtka Kandit objavila je u srijedu kako je na kraju uspješne poslovne godine potpisan novi kolektivni ugovor za tu tvrtku, kojim su zadržana stečena prava radnika te ugovoren novi način obračuna plaće, čime će se ukupna masa plaća na godišnjoj razini povećati za 600 tisuća kuna.

Poslovna 2015. za Kandit je bila izuzetno uspješna. U novoj tvornici, vrijednoj više od 185 milijuna kuna, ove je godine proizvedeno 8.800 tona raznih slatkih proizvoda i ostvaren prihod od 252 milijuna kuna, što je za 30 posto više nego 2014.godine, ističe se u priopćenju.  Kraj 2015. godine, kako se navodi, Kandit dočekuje s još jednim važnim projektom - novim kolektivnim ugovorom. Odredbe novoga kolektivnog ugovora, koji vrijedi tri godine, primjenjivat će se od 1. siječnja 2016. godine.

- Odredbe novog kolektivnog ugovora zadržavaju stečena prava radnika Kandita koja se odnose na odmore i dopuste te na materijalna prava radnika kao što su naknade plaća, otpremnine, darovi djeci, božićnice, potpore, troškovi prijevoza i sva druga materijalna prava, navodi se u priopćenju.

U vezi s plaćama radnika ugovoren je i način obračuna plaće te je utvrđena osnovica za obračun plaće.

- Novim načinom obračuna plaće i uz primjenu nove liste koeficijenata, koja je također usuglašena između socijalnih partnera, povećat će se ukupna masa plaća za oko 600 tisuća kuna na godišnjem nivou. Primjena novog modela očekuje se od ožujka 2016. godine, ističu iz Kandita, napominjući da su u postizanju sporazuma o odredbama kolektivnog ugovora socijalni partneri uvažili poslovne rezultate Kandita i potrebu za osiguravanjem socijalne sigurnosti radnika.

Kolektivni ugovor potpisan je danas, a za Kandit su ga potpisali članovi Uprave Dajana Mrčela i Gordan Glavaš, u ime Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, glavna sindikalna povjerenica podružnice Kandit i punomoćnik Brigita Strujić te u u ime HUS Regionalnog sindikata zaposlenih "Klas" predsjednik sindikata Slađana Marić.

Kandit je od 2011. integriran u poslovni sustav širokobriješke Mepas grupe.

26. travanj 2024 13:06