Poslovna scena
StoryEditor

Šola, Paladino i još tri člana više nisu u NO-u Kabe

24. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Glavna skupština Karlovačke banke donijela je odluke o dokapitalizaciji banke te o novom sazivu Nadzornog odbora banke, nakon što su ostavke na članstvo podnijeli Ivica Horvat, Goran Vukšić i Danijel Žamboki, kao i Josip Paladino i Sandi Šola, osumnjičeni za izvlačenje milijunskih iznosa iz Karlovačke banke.

Prema obavijestima koje je Karlovačka banka danas dostavila Zagrebačkoj burzi, za nove članove Nadzornog odbora imenovani su Ivan Vrljić, Ranko Predović, Vedrana Pavelić i dosadašnji član Danijel Žamboki.

Na jučer održanoj Glavnoj skupštini donesena je i odluka o pokrivanju gubitaka prenesenih iz 2010., 2011. i 2012. godine, kao i o dokapitalizaciji Karlovačke banke za 20 milijuna kuna.

U ranije objavljenom pozivu i prijedlozima odluka za skupštinu, preneseni gubici iz ranijih godina, koji ukupno iznose gotovo 116 milijuna kuna, pokrit će se dijelom iz kapitalne dobiti, u iznosu od 31,26 milijuna kuna, a dijelom smanjenjem temeljnog kapitala za 84,5 milijuna kuna. Smanjenje temeljnog kapitala Karlovačke banke, sa sadašnjih 171,2 milijuna kuna na 85,6 milijuna kuna, provelo bi se povlačenjem 10.943 redovnih dionice, kao i tzv. pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala umanjenjem nominalnog iznosa redovnih dionica sa 100 na 50 kuna po dionici.

Nakon toga bi se trebalo provesti povećanje temeljnog kapitala izdavanjem novih 400 tisuća redovnih dionica nominale 50 kuna po dionici, pri čemu bi se u potpunosti isključilo pravo prvenstva postojećih dioničara. Tako bi se temeljni kapital Karlovačke banke povećao za 20 milijuna kuna, na 105,6 milijuna kuna.

U pozivu za jučerašnju skupštinu kao objašnjenje za dokapitalizaciju stajalo je da je za nastavak i normaliziranje poslovanja banke potreban dotok svježeg kapitala.

-Procjenjuje se da u ovom trenutku na tržištu kapitala ne postoji mogućnost uspješnog provođenja javne ponude dionica uz zadržavanje prava prvenstva postojećih dioničara, dok istovremeno postoje zainteresirani ulagatelji, koji su iskazali svoju volju i namjeru ulaganja novčanih sredstava u društvo- stajalo je u pozivu za skupštinu.

Na dio odluka donesenih na jučerašnjoj Glavnoj skupštini redovnih dioničara Karlovačke banke koje se odnose na smanjenje i povećanje temeljnog kapitala svoju suglasnost treba dati i skupština povlaštenih dioničara, koja se održava danas.

26. travanj 2024 09:03